GR / EN

έργα

Απεικόνιση:
Φιλτράρισμα ανά:
Πελάτης

-

Έργο

Πολιτιστική Διπλωματία στην Πράξη - εν μέσω πανδημίας η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην Κίνα

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2021

Η PostScriptum ολοκλήρωσε την παραγωγή και το συντονισμό της έκθεσης σύγχρονης Τέχνης «Θέσις – Αντίθεσις - Σύνθεσις. Στη τροχιά των Αλλαγών» σε επιμέλεια Κατερίνας Κοσκινά με την Ελλάδα να συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην έκθεση «The Tides of the Century - 2020 International Art Exhibition» που λαμβάνει χώρα στο Ocean Flower Island, στη Hainan, τον νέο οικονομικό και τουριστικό προορισμό στην Νότια Κίνα.

Πελάτης

-

Έργο

ʿΙστορίης ἀπόδεξις

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2021

To 1994 o Steve Jobs, ιδρυτής της Apple, αναφέρθηκε στο σημαίνοντα ρόλο των «ιστοριών», ενώ λίγο αργότερα επεσήμανε την ανάγκη για το «πάντρεμα της τεχνολογίας με τις ανθρωπιστικές σπουδές» θέλοντας να τονίσει ότι  τα σύγχρονα λογισμικά πρέπει να αποκτήσουν επικοινωνιακή δυναμική. Στο «πάντρεμα» αυτό η αφηγηματικότητα αναπτύσσεται με βασικό άξονα το χρόνο ενώ οι ψηφιακές διευθετήσεις κατανοούνται ως «εικόνες».  Η πρόκληση λοιπόν έγκειται στη σύζευξη του «αφηγήματος» με την «έκθεση» (display).

H πρόσφατη συνεργασία της PostScriptum με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και ειδικότερα με την Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων αποτέλεσε μοναδική ευκαιρία για εμάς αλλά και εύφορο πεδίο δημιουργίας συμβίωσης της τεχνογνωσίας μας στον ψηφιακό πολιτισμό και την πρόκληση για την ανάδειξη του ιστορικού και πολιτιστικού αποθέματος μέσω της ψηφιακής αφήγησης. Βασική παράμετρος αποτέλεσε και η τήρηση του μουσειακού τρόπου αφήγησης με σκοπό την ενεργή εμπλοκή του επισκέπτη, του χρήστη εν προκειμένω.

Πελάτης

-

Έργο

ECHO II: Traditions in Transition

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2020

H PostScriptum συμμετέχει στο έργο ECHO II: Traditions in Transition το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το Πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη χρηματοδοτεί διακρατικά σχέδια συνεργασίας ώστε να βοηθήσει τους πολιτιστικούς οργανισμούς της Ευρώπης να συνεργαστούν σε διασυνοριακό επίπεδο. Στόχος των διακρατικών σχεδίων συνεργασίας είναι η διασυνοριακή ανταλλαγή έργων τέχνης μέσω δανεισμού, διεθνών περιοδειών και εκθέσεων, καθώς και οι συμπαραγωγές, οι κοινές περιοδείες και οι παραστάσεις πολιτιστικών οργανισμών από διαφορετικές χώρες.

Πελάτης

-

Έργο

έργα

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2020

Οι κινεζικές συλλογές της Ευρώπης στην Europeana. Το PAGODE project έχει στόχο την επιμέλεια, ανάδειξη και προβολή κινεζικών συλλογών που φιλοξενούνται σε ευρωπαϊκά μουσεία στην μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη.

 

 

Πελάτης

Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας

Έργο

«100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ»

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2020

Το έργο «100 χρόνια ΓΣΕΒΕΕ» στόχο είχε τον εορτασμό της εκατοντάχρονης πορείας και ιστορίας της Γενική Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ). Παλαιά και νέα σωματεία και ομοσπονδίες, επαγγέλματα και πρόσωπα που συνδέθηκαν με την ιστορία της ΓΣΕΒΕΕ και τον συνδικαλισμό των επαγγελματοβιοτεχνών και των εμπόρων, συνθέσεις διοικητικών συμβουλίων και συνέδρια, απεργίες και δυναμικές διεκδικήσεις, η κοινωνική και πολιτισμική διάσταση της ΓΣΕΒΕΕ, τα διαχρονικά αιτήματα των μικρών επιχειρήσεων και η αντιμετώπισή τους από το κράτος αποτέλεσαν σημεία προβολής και ανάδειξης που συνδέουν το παρόν με το παρελθόν σε μια αέναη αναζήτηση νέων μορφών δράσης και κινητοποιήσεων.

Πελάτης

Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών Κύπρου

Έργο

Εκπόνηση Μελέτης Συντήρησης Αρχειακού Υλικού στο πλαίσιο του Έργου “Ψηφιοποίηση, Προσβασιμότητα και Διάχυση Πολιτισμικού Προϊόντος”

Κατηγορία Υλοποίηση 'Εργων Πολιτισμού
Έτος 2019

H PostScriptum σε συνεργασία με την RTD Talos, ανέλαβε την εκπόνηση μελέτης συντήρησης αρχειακού υλικού στο πλαίσιο του Έργου “Ψηφιοποίηση, Προσβασιμότητα και Διάχυση Πολιτισμικού Προϊόντος (οπτικοακουστικό, έντυπο, μουσικό)” - Ψηφιακός Ηρόδοτος ΙΙ, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος Συνεργασίας INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014-2020.

Πελάτης

Enterprise Greece

Έργο

Σχεδιασμός σκεπτικού του εθνικού περιπτέρου στην Chinese International Import Expo

Κατηγορία Σχεδιασμός σκεπτικού του εθνικού περιπτέρου στην Chinese International Import Expo
Έτος 2019

Η Ελλάδα συμμετείχε ως τιμώμενη χώρα στη διεθνή έκθεση “China International Import Expo 2019 (CIIE)” που διοργανώθηκε στη Σαγκάη, Κίνα, από τις 5 έως και τις 10 Νοεμβρίου 2019. Η PostScriptum ανέλαβε για λογαριασμό της Entreprise Greece το σχεδιασμό του σκεπτικού, την επικοινωνία και την οπτικοακουστική παρουσία της ελληνικής συμμετοχής.

Πελάτης

-

Έργο

CollectionCare: Ένα καινοτόμο σύστημα για τον τομέα της Προληπτικής Συντήρησης

Κατηγορία Καινοτομικές Προτάσεις
Έτος 2019

To Collection Care είναι ένα ευρωπαϊκό έργο που συγκεντρώνει τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου από μια κοινοπραξία από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και τεχνολογικούς εταίρους αλλά και μουσεία διεθνούς εμβέλειας. Συγχρηματοδοτείται από το HORIZON 2020, το πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Πελάτης

Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου

Έργο

To νέο site του Ελληνικού Κρασιού είναι στον αέρα

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2019

H PostScriptum, σε συνεργασία με τις εταιρείες Encodica και Tool, ανέλαβε τον επανασχεδιασμό του δικτυακού κόμβου της «Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου» για λογαριασμό της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ),τον μοναδικό φορέα στην Ελλάδα για το αμπέλι και το κρασί που απαρτίζεται από εκπροσώπους της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας προϊόντων αμπέλου και οίνου, το επίσημο εθνικό portal για το ελληνικό κρασί, με κυρίαρχο σκοπό την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων οίνου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πελάτης

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος»

Έργο

Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος - Διαδραστική διασκέδαση για τους επισκέπτες της Αθήνας

Κατηγορία Καινοτομικές Προτάσεις
Έτος 2019

Με στόχο την αισθητική αναβάθμιση των Ζωνών του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», η PostScriptum ολοκλήρωσε το project για τη δημιουργία θεαματικών visuals, video προβολών και τρισδιάστατων κατασκευών, που συνδιαλέγονται με τους επιβάτες του αεροδρομίου από τη Ζώνη 1 ως την 5.

Πελάτης

-

Έργο

Hellas House: Στέγη ελληνικού πολιτισμού και επιχειρηματικότητας

Κατηγορία Hellas House: Στέγη ελληνικού πολιτισμού και επιχειρηματικότητας
Έτος 2018

Η PostScriptum ολοκλήρωσε το πρώτο της έργο στην Κίνα συμβάλλοντας ως πολιτιστικός σύμβουλος στις δράσεις του Hellas House, ενός μοναδικού ελληνικού πολιτιστικού κέντρου στην Σαγκάη, το οποίο και εγκαινιάστηκε με μεγάλη επιτυχία, την Τρίτη 15 Μαΐου. Η PostScriptum, ως πολιτιστικός σύμβουλος συνέδραμε ενεργά στο όλο εγχείρημα. 

Πελάτης

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Έργο

Μαραθώνιος Μεταγραφής εγγράφων του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου

Κατηγορία
Έτος 2018

Η PostScriptumκαι το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο διοργάνωσαν στο πλαίσιο των δράσεων του ΕΙΜ για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων 2018, με τίτλο «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό», έναν 9ήμερο Μαραθώνιο Μεταγραφής εγγράφων του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου.

Πελάτης

Έργο

Νέος Ιστότοπος για το Σωματείο "ΔΙΑΖΩΜΑ"

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2017

H PostScriptum ολοκλήρωσε για λογαριασμό του σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ, τον σχεδιασμό του νέου του ιστότοπου. Η PostScriptum ανέλαβε τη συνολική διαχείριση του έργου αλλά και τη μελέτη εφαρμογής, την αρχιτεκτονική της πληροφορίας, το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου και τον εικαστικό σχεδιασμό.

Πελάτης

Μουσείο Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου

Έργο

Έκθεση «Τρεις πόλεις-Μία ιστορία»

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2017

Η επετειακή έκθεσης «Τρεις πόλεις-Μία ιστορία» ήταν μία πρωτοβουλία του Μουσείου Θυμάτων Ναζισμού Διστόμου (ΜΘΝΔ) και του  Αρχείου Ιωάννη Ε. Σταμούλη. Κεντρικό θέμα της έκθεσης ήταν η ναζιστική θηριωδία που έπληξε, μήνα Ιούνιο, τρεις ευρωπαϊκές πόλεις: το Δίστομο, το Lidice(Τσεχία) και το Oradour(Γαλλία).

Πελάτης

ΟΤΕ

Έργο

Ψηφιοποίηση και Τεκμηρίωση της συλλογής του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2016

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ αποτελεί ένα έργο ιδιωτικής πρωτοβουλίας της PostScriptum και αφορά στην ψηφιοποίηση και τεκμηρίωση ενός μεγάλου όγκου αντικειμένων της συλλογής του Μουσείου. 

Πελάτης

Europeana

Έργο

Europeana Space

Κατηγορία Καινοτομικές Προτάσεις
Έτος 2016

Το Europeana Space είναι ένα ευρωπαϊκό έργο που συγκεντρώνει τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου από τις ευρωπαϊκές δημιουργικές βιομηχανίες και μια κοινοπραξία από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και τεχνολογικούς εταίρους και συγχρηματοδοτείται από το ICT Policy Support Programme, ως τμήμα του Competitiveness and Innovation Framework Programme (CIP). Η PostScriptum συμμετέχει στο πρόγραμμα ως τεχνολογικός και επιστημονικός εταίρος. 

Πελάτης

Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών

Έργο

Προβολή και ανάδειξη των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών

Κατηγορία Ανάπτυξη Ψηφιακής Στρατηγικής
Έτος 2016

Με το Έργο «Προβολή και ανάδειξη των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών μέσα από την χάραξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής», το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση, το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών αναβαθμίζει την επικοινωνία του και ενισχύει την  προσβασιμότητα στο πλούσιο πολιτισμικό απόθεμα που παράγει το ίδιο.

Πελάτης

Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Έργο

Ε-Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2015

Το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο με το έργο Ε-Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο αναβαθμίζει το σύστημα διαχείρισης των αρχαιολογικών συλλογών του, αξιοποιώντας σύγχρονες ψηφιακές εφαρμογές, δημιουργεί ένα νέο, προσβάσιμο ψηφιακό αρχείο που μπορεί να εμπλουτιστεί και παρέχει έγκυρη πληροφόρηση για τον βυζαντινό και μεταβυζαντινό πολιτισμό, ανανεώνει την επικοινωνία και εμβαθύνει τη σχέση του με πολλές και διαφορετικές ομάδες κοινού, με ειδικούς και μη ειδικούς, αλλά και με το διεθνές κοινό και, τέλος, ενθαρρύνει τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι, τον διάλογο και τη δικτύωση με μικρούς και μεγάλους.   

Πελάτης

Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών - Ίδρυμα Ωνάση

Έργο

OCC Datacentric: Προς μία δεδομενοκεντρική στρατηγική

Κατηγορία Ανάπτυξη Ψηφιακής Στρατηγικής
Έτος 2015

Το έργο OCC DataCentric είναι ένα έργο υποδομής με στόχο την αποτελεσματικότερη διαχείριση των ψηφιακών πόρων της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών μέσα από ένα κεντρικό Σύστημα Διαχείρισης Ψηφιακών Πόρων (Digital Asset Management System ή DAMS).

Πελάτης

Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Έργο

Νους Υγιής εν σώματι υγιεί στην ψηφιακή εποχή

Κατηγορία Καινοτομικές Προτάσεις
Έτος 2015

Με σκοπό τη διατήρηση και ευρεία προβολή της ιδιαίτερης συλλογής του και τη διάθεσή της στους πολίτες, το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την PostScriptum υλοποίησε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» το έργο «Νους Υγιής εν σώματι υγιεί στην ψηφιακή εποχή». Σκοπός του έργου ήταν η δημιουργία της πρώτης ολοκληρωμένης ψηφιακής έκθεσης στην Ελλάδα, με κεντρικό πυρήνα την ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

Πελάτης

PostScriptum

Έργο

Thesswiki

Κατηγορία Καινοτομικές Προτάσεις
Έτος 2015

Η δράση Thesswiki αποτελεί μία πρότυπη ενέργεια πληθοπορισμού (crowdsourcing) με στόχο την ψηφιοποίηση της ιστορίας και του πολιτισμού της πόλης της Θεσσαλονίκης από τους ίδιους τους πολίτες μέσω της μεγαλύτερης ηλεκτρονικής εγκυκλοπαίδειας στον κόσμο, της Wikipedia. Η δράση διοργανώθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης και εντάχθηκε στο πρόγραμμα των Δημητρίων 2015. Συντονίστηκε από την PostScriptum, στο πλαίσιο των υπηρεσιών που παρέχει για την ανάδειξη του πολιτιστικού αποθέματος φορέων και οργανισμών, σε συνεργασία με την ΕΕΛ/ΛΑΚ και την Wikimedia Community User Group Greece.

Πελάτης

Ίδρυμα Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα

Έργο

έργα

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2015

Ένα καινοτόμο έργο διαδραστικών ψηφιακών εφαρμογών με στόχο να συμβάλει στην προβολή της ιδιαίτερης ταυτότητας της περιοχής του Μετσόβου και να ενημερώσει τις νεότερες γενιές για τη λαογραφική ιστορία του τόπου.

Πελάτης

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Έργο

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Εικονικές Εκθέσεις και Εκπαιδευτικές Εφαρμογές για τη Νεότερη Ελληνική Ιστορία

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2015

Το έργο «Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Εικονικές Εκθέσεις και Εκπαιδευτικές Εφαρμογές για τη Νεότερη Ελληνική Ιστορία» υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση». Πρόκειται για έργο καίριο για την αναβάθμιση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου  που αποτελεί ένα από τα παλαιότερα και πλουσιότερα σε συλλογές και αρχειακά τεκμήρια μουσεία νεότερης ιστορίας στην Ευρώπη. Το έργο περιλαμβάνει επιστημονική τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση 4.550 τεκμηρίων, σύστημα διαχείρισης συλλογών MuseumPlus και eMuseumPlus, νέο ιστότοπο, διαδραστικές εφαρμογές και εκπαιδευτικά σεμινάρια.

Πελάτης

Ίδρυμα Γ. Ζογγολόπουλος

Έργο

Ψηφιοποίηση και Ανάδειξη Πολιτιστικού Αποθέματος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2015

Το έργο «Ψηφιοποίηση και Ανάδειξη Πολιτιστικού Αποθέματος του Ιδρύματος Γεωργίου Ζογγολόπουλου» στοχεύει στην ψηφιακή ανάδειξη του Ιδρύματος και του διάσημου γλύπτη και περιλαμβάνει νέο ιστότοπο, διαδραστικές εφαρμογές, εικονικές εκθέσεις, επιστημονική τεκμηρίωση και ψηφιοποίηση 1.095 αντικειμένων, σύστημα διαχείρισης συλλογών MusuemPlus και eMuseumPlus εκπαιδευτικά σεμινάρια κ.ά..

Πελάτης

Εθνική Λυρική Σκηνή

Έργο

Εικονικό Εκπαιδευτικό Μουσείο Όπερας

Κατηγορία Ανάπτυξη Ψηφιακής Στρατηγικής
Έτος 2015

Η PostScriptum υλοποίησε για λογαριασμό της Εθνικής Λυρικής Σκηνής το έργο «Εικονικό Εκπαιδευτικό Μουσείο Όπερας & Εκπαιδευτικά Προγράμματα για την Όπερα με χρήση ΤΠΕ». Πρόκειται για ένα έργο με διαδραστικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και υψηλή αισθητική  που περιλαμβάνει ελκυστικές εφαρμογές. Στόχος του εικονικού μουσείου είναι να αναπαραστήσει διαδραστικά και διαδικτυακά τον πολιτιστικά συναρπαστικό κόσμο της Όπερας.

Πελάτης

PostScriptum

Έργο

Expert Room

Κατηγορία Καινοτομικές Προτάσεις
Έτος 2015

Η PostScriptum καλεί δυό απογεύματα το μήνα τους συνεργάτες της να της μιλήσουν για το πεδίο εξειδίκευσής τους στο Expert Room.

Πελάτης

PostScriptum

Έργο

Innovation Room

Κατηγορία Ανάπτυξη Ψηφιακής Στρατηγικής
Έτος 2015

Εβδομαδιαία συνάντηση των βασικών στελεχών της PostScriptum - και όχι μόνο - με στόχο τη δημιουργία νέων καινοτόμων προϊόντων και την ανταλλαγή ιδεών

 

 

Πελάτης

Europeana

Έργο

Europeana Food and Drink

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2015

Ένα έργο με στόχο την ανάδειξη, προβολή και αύξηση της επανάχρησης περιεχομένου σχετικού με τη γαστρονομική κουλτούρα και κληρονομιά της Ευρώπης μέσω της Europeana, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Πελάτης

Εθνικό Ιστορικό Μουσείο

Έργο

Διαγωνισμός εμπλουτισμού της Βικιπαίδειας με επίκεντρο την 25η Μαρτίου

Κατηγορία Καινοτομικές Προτάσεις
Έτος 2015

H δράση «Μαραθώνιος Βικιπαίδειας για την 25η Μαρτίου με επίκεντρο το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο» είχε στόχο τον εμπλουτισμό της Βικιπαίδειας με λήμματα σχετικά με την Ελληνική Επανάσταση και εν γένει τη θεματογραφία του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου  μέσα από την ενεργή συμμετοχή διδασκόντων και μαθητών καθώς και η διάδοση στην εκπαιδευτική κοινότητα της ορθής χρήσης και της σημασίας της Βικιπαίδειας, ενός εγχειρήματος ανοικτού περιεχομένου που η PostScriptum στηρίζει δυναμικά.

Πελάτης

Europeana

Έργο

Europeana Inside

Κατηγορία Καινοτομικές Προτάσεις
Έτος 2014

Το Europeana Inside αποτελεί ένα έργο χρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση με στόχο την ενίσχυση του περιεχομένου της Europeana και την επίλυση τεχνικών κυρίως προβλημάτων στη διαδικασία αυτή.

Πελάτης

Μουσείο Μπενάκη

Έργο

Σύστημα Διαχείρισης Συλλογών για το Μουσείο Μπενάκη

Κατηγορία Καινοτομικές Προτάσεις
Έτος 2014

H PostScriptum ανέλαβε την επέκταση αδειών χρήσης για το λογισμικό τεκμηρίωσης και διαχείρισης MuseumPlus, καθώς και την επέκταση του σχετικού διαδικτυακού τόπου του Μουσείου, υλοποίησε δε το έργο  στο πλαίσιο μίας ευρύτερης πρωτοβουλίας για την ψηφιακή αναβάθμιση του Μουσείου Μπενάκη.

Πελάτης

Μουσείον της Πόλεως των Αθηνών

Έργο

Ψηφιακή Περιπλάνηση στην Αθήνα του Χτες και του Σήμερα

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2014

Εικονικό μουσείο, θεματικά χρονολόγια, διαδραστικός χάρτης, βιωματικές αφηγήσεις, εικονικές περιηγήσεις και ψηφιακή αναβάθμιση με το σύστημα MuseumPlus συνθέτουν μία ενδιαφέρουσα ψηφιακή περιπλάνηση στη συλλογή του Μουσείου της Πόλης των Αθηνών.

Πελάτης

Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης

Έργο

Στο Λουτρό: Ένα ταξίδι στο σώμα και τη ψυχή

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2014

Το Έργο «Στο Λουτρό: Ένα ταξίδι στο σώμα και τη ψυχή» αποτελεί  την ψηφιακή  αναπαράσταση της πλήρους λειτουργίας του Λουτρού των Αέρηδων, όχι μόνο ως διεργασίας καθαρισμού του σώματος, αλλά και ως σημαντικού – διαχρονικά και διαπολιτισμικά – κοινωνικού σημείου συνάντησης, ενταγμένου πλήρως στην καθημερινή ζωή της πόλης. Το Έργο περιελάμβανε τη δημιουργία ψηφιακών διαδραστικών εφαρμογών στο διαδίκτυο και στο φυσικό χώρο του Μουσείου με θέμα την καθαριότητα και τον καλλωπισμό του σώματος.

 

 

Πελάτης

Δήμος Μεσολογγίου

Έργο

Μελέτη για Μουσείο Εξόδου του Μεσολογγίου

Κατηγορία Καινοτομικές Προτάσεις
Έτος 2012

Μία μελέτη-πρόκληση για την PostScriptum με στόχο την ολοκληρωμένη πρόταση για τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Εξόδου του Μεσολογγίου, η οποία βασίστηκε σε έρευνα πηγών, βιβλιογραφική και ιστορική έρευνα και περιελάμβανε αξιολόγηση των υπαρχόντων εκθεμάτων και πόρων, έρευνα τεκμηριωτικού υλικού και ανάπτυξη μουσειολογικού σκεπτικού.

 

 

Πελάτης

Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου

Έργο

Δημιουργία εθνικού portal κρασιού

Κατηγορία Καινοτομικές Προτάσεις
Έτος 2011

H PostScriptum δημιούργησε για λογαριασμό της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ),τον μοναδικό φορέα στην Ελλάδα για το αμπέλι και το κρασί που απαρτίζεται από εκπροσώπους της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας προϊόντων αμπέλου και οίνου, το επίσημο εθνικό portal για το ελληνικό κρασί www.newwinesofgreece.com, με κυρίαρχο σκοπό την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων οίνου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Πελάτης

Αναπτυξιακή Αιτ/νίας (ΑΝΑΙΤ ΑΕ)

Έργο

Destination Portal για την Αιτωλοακαρνανία

Κατηγορία Implementation of Cultural Projects
Έτος 2008

Ανάπτυξη και εγκατάσταση εφαρμογής διαδικτυακού κόμβου διαδραστικής ξενάγησης στην περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Πρόκειται για μία εκπαιδευτική και ταυτόχρονα ψυχαγωγική εφαρμογή (edutainment) που "ζωντανεύει" την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας στα μάτια των ηλεκτρονικών επισκεπτών, κάνοντας την ξενάγησή τους άκρως διαδραστική και διασκεδαστική.

Πελάτης

Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης

Έργο

Ψηφιακή Σύγχρονη Τέχνη

Κατηγορία Χρηματοδότηση Φορέων Πολιτισμού
Έτος 2008

Στο πλαίσιο του έργου «Ψηφιοποίηση, τεκμηρίωση και ανάδειξη των συλλογών του ΕΜΣΤ» η PostScriptum ανέλαβε την ανάπτυξη των υποδομών, καθώς και τις δράσεις ψηφιοποίησης των συλλογών του ΕΜΣΤ. Το έργο συνέβαλε στην ανάπτυξη τεχνολογικών υποδομών υλικού και λογισμικού, ώστε να παρέχεται η δυνατότητα οργάνωσης, διαχείρισης και διάδοσης των ψηφιακών πολιτιστικών συνόλων που δημιουργούνται, καθώς και στη δημιουργία προϋποθέσεων για διευρυμένη πρόσβαση και περαιτέρω αξιοποίηση των αρχειακών συλλογών στην παραγωγή δευτερογενών ψηφιακών προϊόντων. 

Πελάτης

ΚΟΙΡΑΝΙΑ

Έργο

Ψηφιακό Μουσείο Γ.Ιακωβίδη

Κατηγορία Καινοτομικές Προτάσεις
Έτος 2008

Αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων τεχνολογιών για προσέγγιση κάθε τομέα της έκθεσης με ξεχωριστό τρόπο. Το Ψηφιακό Μουσείο Γ. Ιακωβίδη αποτελεί μια έκθεση στο υπάρχον κτίριο - μουσείο, κύριο χαρακτηριστικό του οποίου είναι τα ψηφιακά μέσα προβολής.

Πελάτης

Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου

Έργο

Διαδικτυακή Εθνική Πινακοθήκη

Κατηγορία Καινοτομικές Προτάσεις
Έτος 2007

Στο πλαίσιο μιας ευρύτερης πρωτοβουλίας για ψηφιακή αναβάθμιση της Εθνικής Πινακοθήκης σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε ο διαδικτυακός της τόπος (web site), όπου παρουσιάστηκαν οι ψηφιοποιημένες συλλογές της. 

Πελάτης

Υπουργείο Τουρισμού

Έργο

Οικοτουρισμός για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας

Κατηγορία Υλοποίηση Έργων Πολιτισμού
Έτος 2004

Δράσεις ενημέρωσης κοινού για το Ελληνικό Οικοτουριστικό Προϊόν μέσω δημιουργίας ενημερωτικών, εκπαιδευτικών και ψυχαγωγικών εφαρμογών με στόχο τη δημιουργία μίας ενιαίας, αναγνωρίσιμης και προσδιοριστικής ταυτότητας (branding) για τον Οικοτουρισμό, η οποία εμπεριείχε όλες τις αξίες του εθνικού οικοτουριστικού προϊόντος, από το οποίο ωφελήθηκαν τόσο οι πάροχοι των υπηρεσιών, όσο και η Ελληνική οικονομία και ο τουρισμός.