GR / EN

News & Insights

Europeana Food and Drink Engagement Event

Νέα
21.2.2016
share on Facebook  share on Twitter  share on Linkedin
Europeana Food and Drink Engagement Event

Την Παρασκευή 26/1 η PostScriptum διοργάνωσε εκδήλωση, στο πλαίσιο διάδοσης του προγράμματος Europeana Food and Drink (EFD), στο οποίο συμμετέχει, στο μαγευτικό Κτήμα Οινότρια Γη Κώστα Λαζαρίδη.

Η εκδήλωση στόχο είχε να φέρει σε επαφή εκπροσώπους από το χώρο του πολιτισμού, των οινοπαραγωγών, του τουρισμού, των ΜΜΕ και της δημιουργικής βιομηχανίας με σκοπό την ανταλλαγή, την εκμάθηση και τη χρήση περιεχομένου για φαγητό και ποτό αλλά και τη δημιουργία διαλόγου σχετικά με τις προοπτικές και τις ενδεχόμενες συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν με αφορμή το πρόγραμμα.

Ο κ. Κώστας Κωνσταντινίδης, Διευθύνων Σύμβουλος της PostScriptum, καλωσόρισε τους καλεσμένους και έθεσε το πλαίσιο της συζήτησης. Την εκδήλωση χαιρέτισε ο κ. Μάρκος Μπόλαρης, Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο οποίος τόνισε τη σημασία πρωτοβουλιών όπως αυτή του EFD στην ανάπτυξη της χώρας και του θετικού κλίματος συνεργειών και η κα Μαρία Τριανταφύλλου, Διευθύντρια της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ), η οποία αναφέρθηκε στα οφέλη για τη βιομηχανίας οίνου από τέτοιου είδους εγχειρήματα. Ακολούθησαν παρουσιάσεις της Europeana από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και τον κ. Νικόλαο Σίμου, και του προγράμματος EFD από την PostScriptum και την κα Αλεξάνδρα Νικηφορίδου, η οποία μίλησε για τον σκοπό, τα επιτεύγματα και τον αντίκτυπο του προγράμματος. Στη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε, επίσης από την PostScriptum και την κα Βάσια Πιέρρου, η ψηφιακή εφαρμογή Attica Wine Trail, που δημιουργήθηκε με τη συμβολή οινοποιείων της Αττικής και τη στήριξη ΕΔΟΑΟ, από υλικό το οποίο μεταφορτώθηκε στη Europeana  στο πλαίσιο του προγράμματος.  

Οι παρουσιάσεις έκλεισαν με τις ομιλίες του κ. Γιάννη Νικολόπουλου από την Clio Muse, νικητή στο 1ο Open Innovation Challenge του EFD, και του κ. Γιάννη Ζάρα από την Big Olive, οι οποίοι αναφέρθηκαν σε επιτυχημένα παραδείγματα αξιοποίησης πολιτιστικού περιεχομένου. Ο κ. Νικολόπουλος μίλησε για την εμπειρία της Clio Muse στον διαγωνισμό και το επιχειρηματικό σχέδιο διασύνδεσης εκθεμάτων από διάφορα μουσεία της Ευρώπης μέσω του δικτύου της Europeana με ιστορίες για το φαγητό και το ποτό, για το οποίο βραβεύθηκαν. Ο κ. Γιάννης Ζάρας αναφέρθηκε στις διαδρομές φαγητού και ποτού που υλοποιεί η Big Olive στο φυσικό περιβάλλον και στη σύνδεσή τους με το πολιτιστικό περιεχόμενο και το πρόγραμμα EFD.  

Μετά το πέρας των παρουσιάσεων ακολούθησε ξενάγηση στο Μουσείο Οίνου του Κτήματος και φυσικά φαγητό με τη συνοδεία εκλεκτού κρασιού, ευγενική χορηγία του Κτήματος Λαζαρίδη. Οι συμμετέχοντας είχαν την ευκαιρία να μάθουν περαιτέρω για το πρόγραμμα, να γνωριστούν καλύτερα αλλά και να συζητήσουν ιδέες για ενδεχόμενες μελλοντικές συνεργασίες.