GR / EN

νέα & απόψεις

Απεικόνιση:
Φιλτράρισμα ανα:
Αναζήτηση
Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 21.12.2023
Το Film Cluster αποτελεί ένα συνεργατικό οικοσύστημα και κόμβο τεχνολογικής καινοτομίας και εκπαίδευσης για δημιουργούς, φορείς και συνολικά για άτομα που δραστηριοποιούνται ή/και ενδιαφέρονται για την παραγωγή οπτικοακουστικού περιεχομένου με στόχο την ενδυνάμωση της οπτικοακουστικής παραγωγής.
Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 1.10.2022
Η PostScriptum κέρδισε το 1ο βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό για την εικαστική τουριστική ταυτότητα (destination brand) της Πολιτιστικής Διαδρομής «Τριλογία της Αττικής: Ελευσίνα-Αθήνα-Λαύριο» για λογαριασμό της Περιφέρειας Αττικής από το σωματείο Diazoma.

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 5.7.2022

Μια κοινότητα ανθρώπων που αγαπούν την Κύθνο, ερευνά, γράφει, αφηγείται, και απαθανατίζει φωτογραφικά τον τόπο της.

Ένας συνεργατικός τρόπος ανάδειξης τόπου και προορισμού.

Ο Δήμος Κύθνου συμμαχεί με την εταιρεία PostScriptum και μία σειρα απο εξειδικευμένους συνεργάτες ενεργοποιώντας την τοπική και διαδικτυακή κοινότητα των ΒικιΚυθνιστών να δημιουργήσει ανοικτό ψηφιακό περιεχόμενο για το νησί.

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 1.7.2022

Μια έκθεση διαφορετική, που αποθεώνει την συλλογικότητα και την γυναικεία συνεργασία ως συμβολική συμμετοχή στον εορτασμό για τα διακόσια χρόνια εθνικής ανεξαρτησίας και δημιουργίας. 

Επισκεφθείτε την από τις 30 Ιουνίου έως τις 18 Σεπτεμβρίου στην οικία της Αγγελικής Χατζημιχάλη.

Μία έκθεση που συντόνισε και  επιμελήθηκε ψηφιακά η PostScriptum.

 

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 1.7.2022

Το Alekos Fassianos Estate ξεκίνησε τη συνεργασία του μαζί μας  το 2021. 

Έχοντας ως σημείο αναφοράς την ψηφιοποίηση του αρχείου & μέρος των συλλογών για την δημιουργία ενός ψηφιακού catalogue raisonne, η PostScriptum πραγματοποίησε μελέτη με  καλές πρακτικές και προτάσεις,, για τα επιχειρησιακά  και  επικοινωνιακά βήματα τόσο του Estate όσο και του “εν τη γεννέσει”  το Μουσείο του Αλέκου Φασιανού.

 

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 20.5.2022

Η PostScriptum συντόνισε & υλοποίησε μια 360 εικονική περιήγηση με 450 σημεία θέασης σε 36 επιλεγμένες αίθουσες του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, με αναφορές σε Ελληνικά και Αγγλικά σε 91 εκθέματα. 

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 18.2.2022

Με αφορμή την λήξη των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων την Κυριακή στο Πεκίνο και την φετινή επέτειο των 50 χρόνων διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας-Κίνας διοργανώνουμε από κοινού με τους Beijing Institute for International Olympic Studies, Tsinghua University, National Ministry of Science and Technology, Tsinghua Heritage Institute for Digitization, RE International Center for Digital Creativity, Chamber of Greek-Chinese Economic Cooperation και East meets West in Greece (EMWG) μία δίωρη διαδικτυακή συνάντηση.

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 2.2.2022

H PostScriptum συνεργάζεται με το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης του Δήμου Ρόδου στο πλαίσιο του ψηφιακού μετασχηματισμού του οργανισμού αναδεικνύοντας τη μόνιμη συλλογή για το ευρύ κοινό μέσω νέων ψηφιακών εργαλείων. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 22.12.2021

Η ομάδα της PostScriptum ταξίδεψε στην Ολυμπία για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων υλικού που θα προβληθεί στο experience silo μέσα στον χώρο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων.

Κατηγορία Απόψεις
Τίτλος

Δράσεις εμπλουτισμού της Ελληνικής Βικιπαίδειας

Tags
Ημερομηνία 20.12.2021

Η PostScriptum συμμετέχει ενεργά στην προσπάθεια εμπλουτισμού της Βικιπαίδειας μέσα από την υποστήριξη και το συντονισμό δράσεων (ενημερωτικών συναντήσεων, σεμιναρίων, μαραθωνίων, κλπ) στον χώρο του Πολιτισμού συμμαχώντας με στρατηγικούς συνεργάτες!

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 10.12.2021

Η PostScriptum αναλαμβάνει για λογαριασμό του Μουσείου Μικρασιατικού Ελληνισμού "Φιλιώ Χαϊδεμένου" την ψηφιοποίηση προβολή και ανάδειξη  του πολιτιστικού αποθέματος.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 1.12.2021

Το σύγχρονο μουσείο αποτελεί ένα χώρο εμπειριών, διάδρασης και διάχυτης ψυχαγωγικής μάθησης. Είναι ένας ανοιχτός, προσβάσιμος οργανισμός που εκτείνεται τόσο στο φυσικό όσο και στον ψηφιακό χώρο, υπηρετώντας τόσο τους on- =site (φυσικούς) όσο και τους on-line επισκέπτες (του διαδικτύου). H ψηφιακή τεχνολογία διευρύνει την ερμηνεία, αυξάνει την εμπειρία, υπερβαίνει χρονικά και χωρικά όρια.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 26.11.2021

Art-pedia: σειρά εργαστηρίων συγγραφής (editathons) στην Ελληνική Βικιπαίδεια με θέμα τις εικαστικές τέχνες στην Ελλάδα από τη δημιουργία της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) μέχρι σήμερα

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 20.11.2021

Η PostScriptum στο Voices of Culture: (RE)-ENGAGING DIGITAL AUDIENCES IN THE CULTURAL SECTORS - IMPROVING AUDIENCE DATA.

Η PostScriptum και ακόμα 34 τελικοί συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε  διάλογο με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή συζητώντας για το θέμα της εμπλοκής και ανάπτυξης των  ψηφιακών κοινών στον τομέα του πολιτισμού. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 11.11.2021

Είστε έτοιμοι να γράψετε Ιστορία;

Ένας διαγωνισμός συνεργατικής λημματογράφησης ξεκινά στη Βικιπαίδεια!

Σχολικές ομάδες από όλη την Ελλάδα συμμετέχουν σε μια δημιουργική & συνεργατική δράση, και συνεισφέρουν καθοριστικά στον εμπλουτισμό της Wikipedia δημιουργώντας, εμπλουτίζοντας και μεταφράζοντας λήμματα για το 1821 και την Ελληνική Επανάσταση.

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 10.11.2021

Το συνέδριο CollectionCare: New Challenges in Preventive Conservation, Predictive Analysis and Environmental Monitoring θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2021 στο πλαίσιο του έργου Horizon2020 CollectionCare της ΕΕ.

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 5.11.2021

Ο βασικός στόχος του έργου PAGODE ήταν να συμβάλλει στην ανάδειξη της εμπειρίας του χρήστη και την παρότρυνση ευρύτερων κοινών μέσω της Europeana, προτείνοντας μια θεματική προσέγγιση για τη συσσώρευση, την επιμέλεια και την παρουσίαση κινεζικού πολιτιστικού περιεχομένου που φιλοξενείται σε ευρωπαϊκά μουσεία και ιδρύματα πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 1.11.2021

Η συμπλήρωση 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και τα 20ά γενέθλια της Wikipedia, της μεγαλύτερης ψηφιακής εγκυκλοπαίδειας στον κόσμο, αποτελούν τη διπλή έμπνευση για τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Συνεργατικής Λημματογράφησης που διοργανώνουν το ΊΔΡΥΜΑ ΩΝΆΣΗ και η ΩΝΆΣΕΙΟΣ ΒΙΒΛΙΟΘΉΚΗ σε συνεργασία με την ΕΕΛΛΑΚ, την PostScriptum και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και με την υποστήριξη των συλλόγων σχολείων κοινότητας της Βικιπαίδειας.

 

Κατηγορία Απόψεις
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 14.10.2021

Η ελληνική χειροτεχνία αναγεννάται και μετεξελίσσεται.

Η πολιτιστική μας κληρονομιά μετουσιώνεται σε εθνική αναπτυξιακή ευκαιρία που γεννά θέσεις εργασίας και ταξιδεύει την ελληνική αισθητική παντού. 

Η PostScriptum θέτει τις υπηρεσίες της για στρατηγική και επικοινωνία στην υπηρεσία αυτής της προσπάθειας σε συνεργασία με την επιτροπή για την Ελληνική Χειροτεχνία του Υπουργείου Ανάπτυξης και το Υπουργείο Πολιτισμού. 

Καλώς ορίσατε στον κόσμο της ελληνικής χειροτεχνίας.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags
Ημερομηνία 7.10.2021

Μια πρώτη εμφάνιση της νέας προσέγγισης της Ελληνικής Χειροτεχνίας πραγματοποιήθηκε στην 85η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Περίπτερο 13 με τίτλο
“FUTURE is handmade in Greece” και με μια πρωτοποριακή παρουσίαση μοναδικών σύγχρονων έργων που συνδέουν την χειροτεχνία με την εικαστική τέχνη, το design και τη μόδα ανακαλύπτοντας την υψηλή αισθητική της δυναμική, τη λειτουργικότητα αλλά και τον θετικό δυνητικό οικονομικό αντίκτυπο που μπορεί να έχει για την χώρα και το branding της αλλά και για τις τοπικές κοινότητες & οικονομίες. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Το ECHO II: Traditions in Transition είναι «στον αέρα»

Tags
Ημερομηνία 11.7.2021

Ο σχεδιασμός και η ανάπτυξη του ιστότοπου της δράσης ECHO II: Traditions in Transition (http://echo-ii.eu/) ολοκληρώθηκε, και τίθεται πλέον σε λειτουργία.  

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

PAGODE Final Conference: Discovering Chinese Cultural Heritage in Europeana

Tags Ψηφιακός Πολιτισμός, Ψηφιακή Κληρονομιά, Ανάπτυξη Κοινού
Ημερομηνία 3.6.2021

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την τελευταία διοργάνωση του PAGODE project, το συνέδριο ‘PAGODE: Discovering Chinese Cultural HeritageinEuropeana’ το οποίο θα πραγματοποιηθεί online στις 23 και 24 Σεπτεμβρίου 2021. Το συνέδριο διοργανώνεται από το έργο PAGODE, υπό τον συντονισμό του KIK-IRPA και φιλοξενείται διαδικτυακά από το Πανεπιστήμιο της Λιουμπλιάνα.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Επιχειρησιακός Διευθυντής COO

Tags
Ημερομηνία 25.5.2021

Αναζητούμε να προσλάβουμε έναν οραματικό Επιχειρησιακό Διευθυντή για την απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών μας και την μέγιστη ικανοποίηση των πελατών μας. 

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

PAGODE Digital Festival

Tags Ψηφιακός Πολιτισμός, Ψηφιακή Κληρονομιά, Ανάπτυξη Κοινού
Ημερομηνία 25.5.2021

To PAGODE project, το πρώτο ευρωπαϊκό έργο ψηφιακού πολιτισμού με επίκεντρο τον Κινεζικό πολιτισμό ανταποκρινόμενο στις ιδιαίτερες συνθήκες που διαμορφώθηκαν τον τελευταίο χρόνο λόγω της υγειονομικής κρίσης εγκαινιάζει το PAGODE Festival μεταφέρει μία σειρά δράσεων επικοινωνίας και διάχυσης σε ψηφιακό περιβάλλον ανοικτή στο κοινό.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Πολιτιστική Διπλωματία στην Πράξη - εν μέσω πανδημίας η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στην Κίνα

Tags
Ημερομηνία 19.5.2021

Η PostScriptum ολοκλήρωσε την παραγωγή και το συντονισμό της έκθεσης σύγχρονης Τέχνης «Θέσις – Αντίθεσις - Σύνθεσις. Στη τροχιά των Αλλαγών» σε επιμέλεια Κατερίνας Κοσκινά με την Ελλάδα να συμμετέχει ως τιμώμενη χώρα στην έκθεση «The Tides of the Century - 2020 International Art Exhibition» που λαμβάνει χώρα στο Ocean Flower Island, στη Hainan, τον νέο οικονομικό και τουριστικό προορισμό στην Νότια Κίνα.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

PAGODE Thematic Collection

Tags Ψηφιακός Πολιτισμός, Πολιτιστική Κληρονομιά, Europeana
Ημερομηνία 4.4.2021

Η Κίνα στην Ευρώπη. Το πρώτο ευρωπαϊκό έργο ψηφιακού πολιτισμού με επίκεντρο τον Κινεζικό πολιτισμό. Έχοντας ολοκληρώσει ένα χρόνο υλοποίησης και το PAGODΕ-Europena China εγκαινιάζει και γιορτάζει σήμερα 4 Απριλίου 2021 την κινεζική κληρονομιά στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας μια ποικιλία αντικειμένων και ψηφιακών πόρων πολιτιστικής κληρονομιάς που σχετίζονται με την Κίνα και προέρχονται από ευρωπαϊκά πολιτιστικά ιδρύματα, όπως μουσεία, βιβλιοθήκες και φωτογραφικά αρχεία.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

ECHO II: Ανοιχτό κάλεσμα συμμετοχής σε φιλοξενία καλλιτεχνών

Tags Πολιτιστική Κληρονομιά, Ανοικτό Περιεχόμενο
Ημερομηνία 16.3.2021

Στο πλαίσιο του ECHOII η InterAlia απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε  3 καλλιτέχνες που διαμένουν στην Ελλάδα και προέρχονται από τους χώρους της ζωγραφικής, της γραφιστικής, της μόδας, της χειροτεχνίας και του mural, για συμμετοχή  σε φιλοξενίες καλλιτεχνών (residencies) διάρκειας 1 μήνα για τη δημιουργία νέων καλλιτεχνικών έργων. Τα έργα που θα παραχθούν θα παρουσιαστούν σε εκθέσεις στην Ουγγαρία, στη Βουλγαρία και στη Βόρεια Μακεδονία.

 

#ECHOII #TraditionsInTransition #EuropeForCulture

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

“Voices of Culture”

Tags Ψηφιακός Πολιτισμός, Πολιτιστική Κληρονομιά
Ημερομηνία 9.11.2020

Η PostScriptum ανάμεσα στους 46 τελικούς συμμετέχοντες οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε δημόσια διαβούλευση την οποία διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το θέμα της διαβούλευσης είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που δημιουργούνται στον τομέα του πολιτισμού σχετικά με τους στόχους της βιώσιμης ανάπτυξης.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

PAGODE Technical Workshop

Tags Ψηφιακός Πολιτισμός, Πολιτιστική Κληρονομιά, Europeana
Ημερομηνία 12.10.2020

H PostScriptum στο πλαίσιο του PAGODE και σε συνεργασία με το Photoconsortium και τη Europeana διοργανώνει το PAGODE Technical workshop, το οποίο, αρχικά προγραμματισμένο να φιλοξενηθεί στην Αθήνα, λόγων των έκτακτων συνθηκών του COVID-19 θα διεξαχθεί online στις 26 Οκτωβρίου 2020. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

"Μικρά Μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο": η ιστορία της ανθρωπότητας σε 54 ώρες

Tags Πολιτιστική Κληρονομιά
Ημερομηνία 30.9.2020

Από αυτό το Σάββατο 3 Οκτωβρίου ξεκινά στη ΒΟΥΛΗ-ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ η προβολή της νέας εκπομπής "Μικρά Μαθήματα για έναν Μεγάλο Κόσμο" με την Μαρία Ευθυμίου, Καθηγήτρια Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η σειρά θα προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18:00 και  θα επαναλαμβάνεται κάθε Παρασκευή στις 20:00, ενώ θα ολοκληρωθεί σε 54 ωριαία επεισόδια.

Οι  διαλέξεις Παγκόσμιας Ιστορίας, που από το 2006 έως το 2018 παρέδιδε αφιλοκερδώς η Μαρία Ευθυμίου σε όλη την Ελλάδα σε κατάμεστες αίθουσες, προσελκύοντας πλήθη ακροατών, ανεξαρτήτως ηλικίας και επιπέδου γνώσεων θα προβάλλονται πλέον και τηλεοπτικά.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

PAGODE Project

Tags Ψηφιακός Πολιτισμός, Ψηφιακή Κληρονομιά, Ψηφιοποίηση/Τεκμηρίωση, Europeana
Ημερομηνία 30.4.2020

Οι κινεζικές συλλογές της Ευρώπης στην Europeana. Το PAGODE project έχει στόχο την επιμέλεια, ανάδειξη και προβολή κινεζικών συλλογών που φιλοξενούνται σε ευρωπαϊκά μουσεία στην μεγαλύτερη Ευρωπαϊκή Ψηφιακή Βιβλιοθήκη.

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Εκδήλωση βράβευσης Wiki Loves Monuments & Wiki Loves Earth 2019

Tags Βικιπαίδεια, Κοινότητες, Πολιτιστικός Τουρισμός, Πολιτιστική Κληρονομιά
Ημερομηνία 24.1.2020

H PostScriptum ανακοινώνει την υποστήριξή της, μέσω χορηγίας, στην εκδήλωση βράβευσης για τις νικήτριες και τους νικητές του ελληνικού σκέλους των φωτογραφικών διαγωνισμών Wiki Loves Monuments και Wiki Loves Earth 2019.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Wikimedia Community User Group Greece, με την υποστήριξη της Inter Alia και του GLAM Hack, τη χρηματοδότηση του Wikimedia Foundation και την ευγενική χορηγία της PostScriptum και του Goethe-Institut Athen.

  

Η εκδήλωση βράβευσης θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020 (ώρα 19:00-21:00), στο γραφείο της Inter Alia (Βαλτετσίου 50-52, 10681, Αθήνα, 5ος όροφος). 

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

5 χρόνια museumplus στο Μουσείο Ακρόπολης

Tags
Ημερομηνία 8.11.2019

Το MuseumPlus χρησιμοποιείται από το Μουσείο Ακρόπολης ως εργαλείο για την ηλεκτρονική διατήρηση και διαχείριση των συλλογών του ήδη από το 2014.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Εργαστήριο για τις σύγχρονες εφαρμογές αρχειακής περιγραφής

Tags
Ημερομηνία 4.4.2019

Ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον εργαστήριο πραγματοποιήθηκε εκ μέρους του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και της Ελληνικής Αρχειακής Εταιρείας (ΕΑΕ) με τίτλο «Σύγχρονες εφαρμογές αρχειακής περιγραφής».

Στο πλαίσιο του εργαστηρίου παρουσιάστηκε το AtoM (Access to Memory), ένα λογισμικό ανοιχτού κώδικα για την αρχειακή περιγραφή, το οποίο ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της εποχής και τις επιθυμίες του χρήστη. Επιπλέον, έγινε ενημέρωση σχετικά με την ενσωμάτωση της ελληνικής μετάφρασης στις γλώσσες επιλογής του λογισμικού.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Αρχείο Καβάφη: το πιο ολοκληρωμένο ελληνικό λογοτεχνικό αρχείο βασίζεται στο ArchiveMax

Tags
Ημερομηνία 19.3.2019

Το Ίδρυμα Ωνάση φέρνει κοντά στο κοινό την ψηφιακή συλλογή χειρόγραφων ποιημάτων, έντυπων αυτοσχέδιων εκδόσεων, πεζών λογοτεχνικών κειμένων, άρθρων, μελετών και σημειώσεων του Κ. Π. Καβάφη, καθώς και το προσωπικό αρχείο του ποιητή με αλληλογραφία, κείμενα και φωτογραφίες. Καθένας μπορεί σήμερα να εξερευνήσει το πλούσιο αρχειακό υλικό, μέσω της σύγχρονης ψηφιακής συλλογής στην οποία διατίθενται περισσότερα από 2.000 ψηφιοποιημένα αρχειακά τεκμήρια.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

CollectionCare: Ένα καινοτόμο σύστημα για τον τομέα της Προληπτικής Συντήρησης

Tags
Ημερομηνία 19.3.2019

To Collection Care είναι ένα ευρωπαϊκό έργο που συγκεντρώνει τεχνογνωσία υψηλού επιπέδου από μια κοινοπραξία από κορυφαίους ακαδημαϊκούς και τεχνολογικούς εταίρους αλλά και μουσεία διεθνούς εμβέλειας. Συγχρηματοδοτείται από το HORIZON 2020, το πρόγραμμα Πλαίσιο της ΕΕ για την Έρευνα και την Καινοτομία.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

To νέο site του Ελληνικού Κρασιού είναι στον αέρα

Tags
Ημερομηνία 18.3.2019

H PostScriptum, σε συνεργασία με τις εταιρείες Encodica και Tool, ανέλαβε τον επανασχεδιασμό του δικτυακού κόμβου της «Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου & Οίνου» για λογαριασμό της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ),τον μοναδικό φορέα στην Ελλάδα για το αμπέλι και το κρασί που απαρτίζεται από εκπροσώπους της παραγωγής, της μεταποίησης και της εμπορίας προϊόντων αμπέλου και οίνου, το επίσημο εθνικό portal για το ελληνικό κρασί, με κυρίαρχο σκοπό την προώθηση των Ελληνικών προϊόντων οίνου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος - Διαδραστική διασκέδαση για τους επισκέπτες της Αθήνας

Tags
Ημερομηνία 17.3.2019

Με στόχο την αισθητική αναβάθμιση των Ζωνών του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», η PostScriptum ολοκλήρωσε το project για τη δημιουργία θεαματικών visuals, video προβολών και τρισδιάστατων κατασκευών, που συνδιαλέγονται με τους επιβάτες του αεροδρομίου από τη Ζώνη 1 ως την 5.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags Digital Strategy, Digitization/Documentation, Digital skills, Digital Heritage, Digital Culture
Ημερομηνία 12.2.2019

Σήμερα περισσότερο από ποτέ, τα Μουσεία έρχονται αντιμέτωπα με έναν συνεχώς αυξανόμενο αριθμό προκλήσεων: πολύπλοκη ροή εργασιών σε διαφορετικούς γεωγραφικά χώρους.

Η λύση της PostScriptum είναι το MuseumPlus της zetcom: μια ώριµη εφαρµογή µε εγκαταστάσεις σε 6,000 χρήστες, και σε πάνω από 900 µουσεία και συλλογές, ανάµεσα στα οποία και το µουσείο του Λούβρου.

 

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags Digital Heritage, Digital Culture, Digital Strategy
Ημερομηνία 4.2.2019
Ανακαλύψτε τη ζωή και το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη της γενιάς του ΄30 μέσα από προσωπικές ματιές σε μια διαφορετική έκθεση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. 
Κατηγορία Νέα
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags Πολιτιστικός Τουρισμός, Ψηφιακές Δεξιότητες, Ψηφιοποίηση/Τεκμηρίωση
Ημερομηνία 16.1.2019

Η ομάδα του MuseumPlus, του 1ου στην Ευρώπη λογισμικό διαχείρισης συλλογών, με αποκλειστική εκπροσώπηση της PostScriptum στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, επέλεξε την Ελλάδα για να γιορτάσει τα 20ά του γενέθλια.

Μέλη και συνεργάτες της εταιρείας ανα τον κόσμο (Βερνη, Βερολίνο, Παρίσι, Βαρκελώνη, Ντένβερ, Αθήνα & Σιγκαπούρη) συναντήθηκαν στην Τήνο, ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων, τον Οκτώβριο του 2018.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Βραβείο για το Thesswiki στην 2ο Διαγωνισμό Βέλτιστων Πρακτικών Ψηφιακής κληρονομιάς στην Κίνα

Tags Πληθοπορισμός, Κοινότητες, Ανάπτυξη Κοινού, Πολιτιστικός Τουρισμός, Βικιπαίδεια
Ημερομηνία 17.9.2018

Το Thesswiki, αποτελώντας ήδη τα τελευταία 3 χρόνια μια επιτυχημένη δράση συμμετείχε στο 2ο Διαγωνισμό Βέλτιστων Πρακτικών Ψηφιακής κληρονομιάς, που έλαβε χώρα στην Κίνα, προβάλλοντας της σημασία του διαπολιτισμικού διαλόγου και της δημιουργικής επανάχρησης του πολιτιστικού περιεχομένου και απέσπασε το βραβείο για το δημιουργικό design. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Διεθνές Συμπόσιο για την Πολιτιστική Κληρονομιά, Συντήρηση και Ψηφιοποίηση στο Πεκίνο

Tags
Ημερομηνία 14.9.2018

Η PostScriptum ταξίδεψε στην Κίνα για να πάρει μέρος στο 5o Διεθνές Συμπόσιο για την Πολιτιστική κληρονομιά συντήρηση και ψηφιοποίηση (CHCD), το οποίο διοργανώνεται από το Tsinghua Heritage Institution for Digitalization (THID). Η PostScriptum είχε την τιμή να συντονίσει την ελληνική συμμετοχή αλλά και να παρουσιάσει σε διεθνές κοινό το ελληνικό παράδειγμα της ψηφιακής πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Έκθεση Έργων Ζωγραφικής με Πρωταγωνιστή τον κορυφαίο Κινέζο καλλιτέχνη του 20ου αιώνα Qi Baishi

Tags
Ημερομηνία 15.3.2018

Η PostScriptum σας καλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης Έργων Ζωγραφικής και Καλλιγραφίας Καλλιτεχνών της Πόλης Xiangtan, που θα πραγματοποιηθούν τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018 και ώρα 16:00 στο χώρο Τέχνης Ziller στην Πλατεία Αγ. Ειρήνης (Βασιλικής 1). Πρωταγωνιστής ο κορυφαίος Κινέζος καλλιτέχνης του 20 αιώνα, Qi Baishi. Θα σας περιμένουμε!

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Πρακτικά διημερίδας "PS Value Talks Ψηφιακή Αειφορία/ Νέες Προοπτικές για Μουσεία και Πολιτιστικούς Οργανισμούς"

Tags PS Value Talks, Ψηφιακός Πολιτισμός, GLAM, Ψηφιακή Στρατηγική, Δημιουργικές Βιομηχανίες, Πολιτιστικός Τουρισμός, Βιωσιμότητα
Ημερομηνία 14.2.2018

Ολοκληρώθηκε η επιμέλεια και είναι πλέον διαθέσιμα και διαδικτυακά τα πρακτικά της επιστημονικής διημερίδας "PS Value Talks Ψηφιακή Αειφορία/ Νέες Προοπτικές για Μουσεία και Πολιτιστικούς Οργανισμούς" που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Μαΐου 2015.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Voices of Culture: Τελική αναφορά

Tags Ψηφιακές Δεξιότητες, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 26.10.2017

Η τελική αναφορά του “Voices of Culture” με θέμα την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι διαθέσιμη online. 

Διαβάστε το πλήρες κείμενο της αναφοράς εδώ.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ψηφιακή Στρατηγική για τον Πολιτισμό

Tags Ψηφιακή Στρατηγική, Ψηφιακός Πολιτισμός, Ψηφιακές Δεξιότητες
Ημερομηνία 27.9.2017

Ολοκληρώθηκε και είναι διαθέσιμη πλέον και διαδικτυακά η μελέτη «Ψηφιακή Στρατηγική για τον Πολιτισμό», η οποία υλοποιήθηκε από την PostScriptum για λογαριασμό του Σωματείου "Διάζωμα" με την χρηματοδότηση του Ομίλου ΟΤΕ.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

H PostScriptum στο Voices of Culture

Tags Ψηφιακή Κληρονομιά, Ψηφιακές Δεξιότητες
Ημερομηνία 9.6.2017

Η PostScriptum ανάμεσα στους 34 τελικούς συμμετέχοντες οι οποίοι θα λάβουν μέρος σε δημόσια διαβούλευση την οποία διεξάγει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το θέμα της διαβούλευσης είναι οι δεξιότητες, η κατάρτιση και η μεταφορά τεχνογνωσίας στον τομέα της διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Νέα συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος

Tags Ψηφιακή Στρατηγική, Χρηματοδότηση, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 29.5.2017

Η PostScriptum ανακοινώνει μια νέα συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, αναλαμβάνοντας να  ενισχύσει  την ψηφιακή του παρουσία με γνώμονα την ευρύτερη στρατηγική του να φέρει τον πολίτη ακόμη πιο κοντά στον πολιτισμό και το θέατρο.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Get into Games

Tags
Ημερομηνία 5.5.2017

H PostScriptum συμμετείχε στο πάνελ συζήτησης για τα παιχνίδια στα Μουσεία, στο πλαίσιο της διημερίδας το GiG → Edu. Η διημερίδα διοργανώθηκε από το INNOVATHENS στο πλαίσιο δράσεων για το gaming "Get into Games" (GiG) που διοργανώνει με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ). 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Αναβάθμιση της διαδικτυακής πύλης «Ελληνικό Πρωινό»

Tags Πολιτιστικός Τουρισμός
Ημερομηνία 24.4.2017

Το  Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος ανέθεσε στην PostScriptum, κατόπιν συνοπτικού διαγωνισμού, το έργο «Διαδικτυακή Πύλη Προγράμματος ‘Ελληνικό Πρωινό’». 

Το «Ελληνικό Πρωινό» συνιστά μία Δράση ενίσχυσης της Ελληνικής Ξενοδοχείας μέσω της ανάδειξης του γαστρονομικού πλούτου της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό, η PostScriptum αναλαμβάνει την αναβάθμιση του διαδικτυακού τόπου www.greekbreakfast.gr, ούτως ώστε να απευθύνεται πλέον όχι μόνον στους επαγγελματίες της ξενοδοχειακής αγοράς, αλλά κατά κύριο λόγο στον τελικό καταναλωτή.

 

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

#ConnectingYouth

Tags Κοινότητες, Ψηφιακές Δεξιότητες
Ημερομηνία 14.3.2017

H PostScriptum ανακοινώνει την επίσημη έναρξη του #ConnectingYouth. Το έργο στόχο έχει την καλλιέργεια διαλόγου για τη νεολαία, την εκπαίδευση και την ψηφιακή πολιτική μεταξύ των εταίρων καθώς και σχολείων από τέσσερις χώρες της Ευρωπαϊκής 'Ένωσης (Κροατία, Ελλάδα, Γερμανία και Ιταλία). Στο έργο συμμετέχουν 5 εταίροι, μεταξύ των οποίων και η PostScriptum η οποία έχει εμπλοκή σε όλη τη διάρκεια του έργου συντονίζοντας τη συμμετοχή των νέων τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ζωγραφική, Κινηματογράφος, Animation, Νέες Τεχνολογίες: μια σχέση ΑΙΝΙΓΜΑτική

Tags Δημιουργικές Βιομηχανίες
Ημερομηνία 1.3.2017

Με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας η Feelgood Entertainment,  στο πλαίσιο της εκδήλωσης που οργανώνουν από κοινού το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης και η παραγωγός Steficon σας προσκαλούμε στην εκδήλωση «Ζωγραφική, Κινηματογράφος, Animation, Νέες Τεχνολογίες: μια σχέση ΑΙΝΙΓΜΑτική» την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017, στις 17:00 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Κατηγορία Απόψεις
Τίτλος

My House of European History

Tags Κοινότητες, Ανάπτυξη Κοινού, Πληθοπορισμός
Ημερομηνία 21.2.2017

Ταξιδέψτε στο χώρο και στο χρόνο μέσα από τις ιστορίες πολιτών της Ευρώπης, μέσα από τη δική σας ιστορία! Ένα μοναδικό συμμετοχικό έργο που συγκεντρώνει μαρτυρίες για την Ευρώπη.

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Σεμινάριο Βικιπαίδειας & Editathon

Tags Βικιπαίδεια, Πολιτιστικός Τουρισμός, Κοινότητες
Ημερομηνία 16.2.2017

Η ιστορία του Thesswiki συνεχίζεται στο πλαίσιο της έκθεσης “Διαιρεμένες Μνήμες 1940-1950. Ανάμεσα στην Ιστορία και το Βιώμα” του Goethe-Institut Thessaloniki σε συνδιοργάνωση με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης και το Deutsches Historisches Museum του Βερολίνου.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α., μία νέα συνεργασία για την PostScriptum

Tags Ψηφιακός Πολιτισμός, MuseumPlus
Ημερομηνία 24.1.2017

Μία νέα συνεργασία εγκαινιάστηκε για το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. και την PostScriptum. Το Ίδρυμα Σ.Ο.Φ.Ι.Α. (Σύνδεσμος Οργανωμένων Φιλολογικών και Ιστορικών Αρχείων) διαθέτει σπάνιες και μοναδικές συλλογές που καλύπτουν ευρύ και σημαντικό φάσμα Τεχνών και Επιστημών. Σκοπός του είναι η ανάδειξη, έκθεση και αξιοποίηση των συλλογών του, συντελώντας στη διεύρυνση της μελέτης και της έρευνας. Αποτελεί δε, πόλο έλξης ακαδημαϊκών, ερευνητών, συλλεκτών, φίλων των τεχνών και των γραμμάτων.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Σχεδιασμός Ψηφιακής Στρατηγικής για την Εθνική Πινακοθήκη

Tags Ψηφιακή Στρατηγική, Ψηφιακός Πολιτισμός, Ψηφιακές Δεξιότητες
Ημερομηνία 22.12.2016

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση του Σχεδιασμού Ψηφιακής Στρατηγικής για την Εθνική Πινακοθήκη - Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου. Το έργο έχει στόχο να φέρει τον οργανισμό πιο κοντά τις νέες απαιτήσεις του κοινού της μέσα από τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας σε όλες τις εκφάνσεις της λειτουργίας του. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

PostScriptum: 25 silver stories

Tags PS25years
Ημερομηνία 1.12.2016

Η PostScriptum σας καλωσορίζει στη γιορτή της για τα 25 της χρόνια! Είμαστε μια παρέα που την αποτελούμε εσείς κι εμείς. Οι πελάτες μας, οι συνεργάτες μας, οι φίλοι μας, οι άνθρωποί μας! Όλοι μας αγαπάμε την τεχνολογία, την τέχνη, τον πολιτισμό. Κάποιοι από εμάς γίναμε «ήρωες»  των silver stories που γράφτηκαν στη διάρκεια των 25 μας χρόνων και θέλουμε να τις μοιραστούμε μαζί σας καθώς αυτές εικονογραφούσαν το μέλλον μας: in the Company of Culture!  

25 siver stories
Δείτε εδώ την 25η ιστορία!
Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Η PostScriptum γιόρτασε τα 25 της χρόνια!

Tags PS25years
Ημερομηνία 1.12.2016

Η PostScriptum γιόρτασε τα 25 της χρόνια και τα γιόρτασε μαζί σας! Με τους πελάτες μας, τους συνεργάτες μας και τους φίλους μας! Δείτε εδώ μερικά στιγμιότυπα του πάρτυ γενεθλίων, που έγινε στον εξαιρετικό χώρο Piree, και ...expect the unexpected! 

PostScriptum 25 years in the company of Culture


#PS25years

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

3o Διεθνές Συνέδριο του Europeana Space

Tags Europeana, Δημιουργικές Βιομηχανίες, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 22.11.2016

To 3o Διεθνές Συνέδριο του Europeana Space ξεκίνησε χθες στο Βερολίνο και ολοκληρώνεται σήμερα με την παρουσία όλων των εταίρων μεταξύ των οποίων και η PostScriptum. Πρόκειται για μία συνάντηση όπου Ευρωπαϊκά Έργα αλλά και παρόμοιες πρωτοβουλίες στο πεδίο της πολιτιστικής κληρονομιάς συναντιούνται, παρουσιάζουν και μοιράζονται τη γνώση και τα αποτελέσματά τους και κάνουν σχέδια για νέα εγχειρήματα.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Euromed 2016: ένα σημαντικό συνέδριο για την πολιτιστική κληρονομιά

Tags Πολιτιστική Κληρονομιά
Ημερομηνία 15.11.2016

Το Ευρωπαϊκό Συνέδριο EuroMed είναι μια εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Digital Heritage Research Lab από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της Κύπρου και αποτελεί πλέον ορόσημο για την διεπιστημονική έρευνα σχετικά με την Πολιτιστική Κληρονομιά. Οι συμμετέχοντες, μεταξύ των οποίων και η PostScriptum, είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν πρωτότυπες και καινοτόμες παρουσιάσεις, συζητήσεις, εκθέσεις και εργαστήρια.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Η PostScriptum γιορτάζει μαζί σας 25 χρόνια στο χώρο του πολιτισμού

Tags PS25years
Ημερομηνία 17.10.2016

Εικοσιπέντε χρόνια πριν, η PostScriptum ξεκίνησε ένα ταξίδι ανακάλυψης και κατακτήσεων στον κόσμο του ελληνικού πολιτισμού ως πρωτοπόρος στην αξιοποίηση της τεχνολογίας. Φέτος, γιορτάζουμε μαζί σας τα “25 χρόνια PostScriptum”, ένα κομβικό σημείο στην πορεία μας, ατενίζοντας το παρελθόν και αποκαλύπτοντας κάτι από το μέλλον.

PostScriptum 25 years in the company of Culture

Expect the Unexpected.

#PS25years

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Μουσείο Ηρακλειδών: μία νέα συνεργασία για την PostScriptum

Tags Χρηματοδότηση, Ψηφιακή Στρατηγική, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 7.10.2016

Μία νέα συνεργασία ξεκίνησε για την PostScriptum με το Μουσείο Ηρακλειδών. Στόχος μας είναι η ανεύρεση πόρων για την περαιτέρω ανάδειξη των πλούσιων συλλογών και των μοναδικών εκπαιδευτικών δράσεων του Μουσείου.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Η PostScriptum στο ICT Proposers’ Day Horizon 2020

Tags Βιωσιμότητα, Δημιουργικές Βιομηχανίες, Πολιτιστικός Τουρισμός, Ψηφιακός Πολιτισμός, Χρηματοδότηση
Ημερομηνία 30.9.2016

Η PostScriptum έδωσε φέτος δυναμικό παρόν στο πανευρωπαϊκό συνέδριο ICT Proposers’ Day Horizon 2020 - Face2Face Brokerage, το οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 26 και 27 Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα. Το συνέδριο διοργανώθηκε από το IDEAL-IST και το Enterprise Europe Network και είχε στόχο τη συζήτηση και την ανταλλαγή ιδεών για την υποβολή προτάσεων σε προγράμματα χρηματοδοτούμενα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Βίντεο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της Μελέτης "Ψηφιακή Στρατηγική για τον Πολιτισμό"

Tags Digital Strategy, Digital Heritage
Ημερομηνία 28.9.2016

Παρακολουθήστε στο Blod.gr το βίντεο της παρουσίασης των πρώτων αποτελεσμάτων της Μελέτης "Ψηφιακή Στρατηγική για τον Πολιτισμό" στον ατμοσφαιρικό χώρο του μικρού θεάτρου της Επιδαύρου. Τη μελέτη υλοποιεί η PostScriptum για λογαριασμό του Σωματείου "ΔΙΑΖΩΜΑ" και χρηματοδοτεί η COSMOTE. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ενεργοποιεί το MuseumPlus

Tags Ψηφιακή Στρατηγική, Ψηφιακός Πολιτισμός, Ψηφιοποίηση/Τεκμηρίωση
Ημερομηνία 20.9.2016

Στο πλαίσιο των προετοιμασιών του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης για την έναρξη της λειτουργίας τους, υπογράφτηκε η σύμβαση ενεργοποίησης του MuseumPlus. Στόχος είναι η ακριβής οργάνωση των συλλογών του και η πλήρης επιστημονική τεκμηρίωσή τους μέσω μία ολιστικής προσέγγισης

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Το Wiki Loves Monuments για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συμβολή της PostScriptum και του Thesswiki

Tags Βικιπαίδεια, Κοινότητες, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 20.9.2016

Η PostScriptum, σε συνεργασία με την ομάδα του Thesswiki και τους εθελοντές του, στηρίζει τη δράση Wiki Loves Monuments, που διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από παραρτήματα και ομάδες χρηστών του Wikimedia Foundation. Πιο συγκεκριμένα, η PostScriptum κινητοποιεί τις κοινότητές της για τον εμπλουτισμό των λημμάτων και ειδικότερα - μέσω του Thesswiki - των λημμάτων που αφορούν στη Βόρεια Ελλάδα.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Προς την ολοκλήρωση της Ψηφιακής Στρατηγικής για τον Πολιτισμό

Tags Ψηφιακή Κληρονομιά, Βιωσιμότητα, Ψηφιακή Στρατηγική
Ημερομηνία 13.9.2016

Μετά από 4 μήνες εντατικής και δημιουργικής συνεργασίας με όλους τους “εταίρους” τους σχετικούς με την ψηφιακή πολιτική αλλά και την πολιτιστική πολιτική της χώρας, η 1η Αναφορά για την “Ψηφιακή Στρατηγική για τον Πολιτισμό” που εκπονεί η PostScriptum παρουσιάζεται στην 9η Γενική Συνέλευση του ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ψηφιακή Στρατηγική για την Εθνική Πινακοθήκη και το ΔΙΑΖΩΜΑ

Tags Ψηφιακή Στρατηγική, Ψηφιακός Πολιτισμός, Ψηφιακές Δεξιότητες
Ημερομηνία 3.8.2016

Η σεζόν κλείνει με δύο σημαντικά έργα για την PostScriptum και τον ψηφιακό πολιτισμό: το σχεδιασμό ψηφιακής στρατηγικής για την Εθνική Πινακοθήκη – Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτζου και την εκπόνηση μελέτης με αντικείμενο την ψηφιακή στρατηγική για τον πολιτισμό ως οδηγό για τη χρήση των Τεχνολογιών Πληροφορίας και Επικοινωνιών στο χώρο του πολιτισμού, την οποία ανέθεσε στην PostScriptum το ΔΙΑΖΩΜΑ.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Η PostScriptum λαμβάνει μέρος στη Δεύτερη Περίοδο Επιχειρηματικής Ανακάλυψης της ΓΓΕΤ

Tags Βιωσιμότητα, Χρηματοδότηση
Ημερομηνία 28.7.2016

Με το Νέο ΕΣΠΑ να έχει ήδη ξεκινήσει, η PostScriptum λαμβάνει μέρος στη Δεύτερη Περίοδο Επιχειρηματικής Ανακάλυψης που ξεκίνησε το 2015 και διοργανώνει η ΓΓΕΤ ως μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας στην Πλατφόρμα Καινοτομίας για τον Πολιτισμό, τον Τουρισμό και τη Δημιουργική Βιομηχανία.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στο Europeana Food and Drink

Tags Europeana, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 28.6.2016

Στο πλαίσιο της καμπάνιας που έτρεξε η PostScriptum για τον εμπλουτισμό του περιεχομένου του Europeana Food and Drink, ένας από τους σημαντικότερους νέους παρόχους περιεχομένου είναι το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Το Europeana Food and Drink τιμά τη συνεισφορά του με ένα άρθρο σχετικό με το περιεχόμενο που θα ανέβει στις προσεχείς ημέρες αλλά και τη διαδικασία συνεργασίας του με την PostScriptum. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Heritage in Motion Awards 2016

Tags Ψηφιακός Πολιτισμός, Πολιτιστικός Τουρισμός, Ψηφιακή Κληρονομιά, Βιωματικός Σχεδιασμός
Ημερομηνία 14.6.2016

Επίσημη υποψηφιότητα για το βιωματικό έκθεμα που δημιούργησε η PostScriptum σε συνεργασία με τη Minds and Bytes για το Μουσείο της Πόλεως των Αθηνών στα Heritage in Motion Awards

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Τελευταία συνάντηση των εταίρων του Europeana Food and Drink

Tags Ψηφιακός Πολιτισμός, Βιωσιμότητα, Δημιουργικές Βιομηχανίες, Europeana
Ημερομηνία 10.6.2016

Η τέταρτη και τελευταία συνάντηση όλων των εταίρων του Europeana Food and Drink πραγματοποιήθηκε στις 6 και 7 Ιουνίου, στη Βουδαπέστη. Τη φιλοξενία ανέλαβε το Hungarian Museum of Trade and Tourism, εταίρος του προγράμματος, το οποίο καλωσόρισε τους εταίρους και προσέφερε φυσικά μία γαστρονομική εμπειρία στο πλαίσιο του συνεδρίου. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Οπτικοακουστικό υλικό και παρουσιάσεις του PS Value Talks’ Event: Πολιτιστικές Πολιτικές & Τοπική Ανάπτυξη

Tags Βιωσιμότητα, Πολιτιστικός Τουρισμός
Ημερομηνία 23.5.2016

Δείτε φωτογραφίες, βίντεο αλλά και όλες τις παρουσιάσεις του PS Value Talks' Event Πολιτιστικές Πολιτικές και Τοπική Ανάπτυξη που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

PS Value Talks’ Event: Πολιτιστικές Πολιτικές & Τοπική Ανάπτυξη

Tags Βιωσιμότητα, Πολιτιστικός Τουρισμός
Ημερομηνία 11.5.2016

Τα PS Value Talks' Events ταξιδεύουν στη Θεσσαλονίκη όπου μαζί με την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης» αναλαμβάνουν τη διοργάνωση της εκδήλωσης με τίτλο «Πολιτιστικές Πολιτικές και Τοπική Ανάπτυξη», την Παρασκευή 20 Μαΐου 2016, στις 11πμ, στο Ξενοδοχείο Hyatt Regency. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Editathon Europeana 280 στην Εθνική Πινακοθήκη

Tags Europeana, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 19.4.2016

Στις 21 Απριλίου, 11:00-14:30 θα πραγματοποιηθεί editathon στο χώρο της βιβλιοθήκης της Εθνικής Πινακοθήκης, με επιστημονική καθοδήγηση από τους επιμελητές του μουσείου, συντονισμό από τον βικιπαιδιστή Pavlos1988, και υποστήριξη από το Wikimedia UG Greece και την PostScriptum, στο πλαίσιο του Europeana Art History Challenge.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Το vivl.io νικητής του Open and Hybrid Publishing Business Modeling Workshop του Europeana Space

Tags Ανοικτό Περιεχόμενο, Βιωσιμότητα, Αλυσίδα Αξίας Δεδομένων, Europeana
Ημερομηνία 14.4.2016

Το vivli.io είναι ο νικητής του Open and Hybrid Publishing Business Modeling Workshop που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Europeana Space στο Λονδίνο. Το vivl.io συμμετείχε επιτυχώς στο HackTheBook που διοργάνωσε η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών με την υποστήριξη της PostScriptum, στο πλαίσιο της συμμετοχής τους στο ευρωπαϊκό δίκτυο Europeana Space, και κέρδισε τη συμμετοχή του στο OHP Business Modeling Workshop.

photo © Athanasios Deligiannis

Κατηγορία Απόψεις
Τίτλος

Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020

Tags Χρηματοδότηση, Βιωσιμότητα
Ημερομηνία 5.4.2016

Το ΕΣΠΑ 2014 – 2020 και τα  Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (ΠΕΠ) που περιλαμβάνει είναι πλέον στη διάθεση του κοινού και των πολιτιστικών οργανισμών. Ο Πολιτισμός, βασικός άξονας των ΠΕΠ, στην επταετία 2014-2020 εντάσσεται στο φυσικό περιβάλλον. Απώτερος σκοπός τους ΕΣΠΑ και των Περιφερειακών Προγραμμάτων είναι η επίτευξη του στόχου της αειφόρου ανάπτυξης της στρατηγικής Ευρώπη 2020. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ολοκλήρωση του συνεδρίου Repurpose, Experience, Taste and Rethink Culture

Tags Δημιουργικές Βιομηχανίες, GLAM, Ανάπτυξη Κοινού, Ανοικτό Περιεχόμενο
Ημερομηνία 29.3.2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο "Repurpose, Experience, Taste and Rethink Culture: How to creatively reuse and participate in digital culture" που διοργάνωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με την υποστήριξη των PS Value Talks της PostScriptum. Άνθρωποι από το χώρο του πολιτισμού, των δημιουργικών βιομηχανιών, του ακαδημαϊκού χώρου αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου συγκεντρώθηκαν να συζητήσουν για την επαναχρησιμοποίηση του πολιτιστικού περιεχομένου αλλά και την αξία του πληθοπορισμού (crowdsourcing) ως μέσου προώθησης της συμμετοχής του κοινού στη συλλογή και επιμέλεια πολιτιστικού περιεχομένου. 

photo © Katerina Komninou, CC-BY

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Νέα του Europeana Food and Drink

Tags Europeana, Κοινότητες, Δημιουργικές Βιομηχανίες, Ανοικτό Περιεχόμενο, Ανάπτυξη Κοινού
Ημερομηνία 28.3.2016

Το Europeana Food and Drink Project στο 8ο δελτίο ενημέρωσης και λίγους μήνες πριν την ολοκλήρωσή του μας δίνει μία γεύση από τα νέα του, τις εξελίξεις και όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο! Ενημερωθείτε για το περιεχόμενο που έχει ανέβει ως τώρα στη Europeana, για τη συνάντηση των Project Managers στην Αθήνα αλλά. τη συνεργασία με το Europeana Space και άλλα ενδιαφέροντα νέα. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Repurpose, Experience, Taste and Rethink Culture: How to creatively reuse and participate in digital culture

Tags GLAM, Europeana, Δημιουργικές Βιομηχανίες, Ανοικτό Περιεχόμενο, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 16.3.2016

Τα PS Value Talks επανέρχονται με την υποστήριξη μίας ενδιαφέρουσας ημερίδας για τη δυνατότητα εντοπισμού του πολιτιστικού περιεχομένου και της ανταλλαγής γνώσεων, με έμφαση στην δημιουργική επαναχρησιμοποίηση και στον πληθοπορισμό (crowdsourcing) της πολιτιστικής μας κληρονομιάς

22 Μαρτίου 2016, Innovathens, Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, Γκάζι

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κατηγορία Απόψεις
Τίτλος

νέα & απόψεις

Tags Κοινότητες, Βικιπαίδεια, Ανοικτό Περιεχόμενο, Βιωσιμότητα, Ψηφιακές Δεξιότητες, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 3.3.2016

Με αφετηρία τη δράση του Thesswiki και το πρόσφατο ενδιαφέρον και δημοσιότητα που δημιουργήθηκε σχετικά με αυτήν, στρέφουμε το ενδιαφέρον στην έννοια του υπερτοπικού (hyperlocal) και των μέσων που αυτό συνεπάγεται και πιο συγκεκριμένα στην ενδιαφέρουσα μελέτη της Nesta, ενός κοινωφελούς οργανισμού καινοτομίας (innovation charity), που αφορά σε αυτή τη θεματική. Η μελέτη εστιάζει γεωγραφικά στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις δυνατότητες εφαρμογής υπερτοπικών μέσων στο Bρετανικό  τοπίο. H έννοια του υπερτοπικού αποτελεί πλέον ένα διεθνές φαινόμενο και παρουσιάζει ενδιαφέρουσες δυνατότητες για τον εκάστοτε τόπο.

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Europeana Food and Drink & Europeana Space

Tags Ανοικτό Περιεχόμενο, Κοινότητες, Europeana, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 2.3.2016

Στο πλαίσιο της δικτύωσης και της κοινότητας της Ψηφιακής Πολιτιστικής Κληρονομιάς, το Europeana Food and Drink και το Europeana Space ενώνουν τις δυνάμεις τους κάτω από την ομπρέλα της Europeana και ενισχύουν τα δίκτυά τους με νέες ιδέες και πιθανές συνέργειες. Τα δύο δίκτυα υπέγραψαν συμφωνητικό και αναμένονται πολύ ενδιαφέροντα πράγματα από τη μεταξύ τους συνεργασία. Διαβάστε περισσότερα εδώ

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Το Thesswiki στις 10 καλύτερες δράσεις προβολής βιβλιοθηκών παγκοσμίως

Tags Ανοικτό Περιεχόμενο, Κοινότητες, Βικιπαίδεια
Ημερομηνία 23.2.2016

Η δράση Thesswiki «Εργαστήριο λημματογράφησης Wikipedia: ένας λογοτεχνικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη / A literary walk in Thessaloniki», στην οποία συμμετείχε η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης ΑΠΘ, κατατάχθηκε στις 10 καλύτερες θέσεις προβολής και προώθησης βιβλιοθηκών, στον 13ο διεθνή διαγωνισμό που διοργάνωσε η Διεθνής Ομοσπονδία Ενώσεων Βιβλιοθηκονόμων και Ιδρυμάτων (IFLA BibLibre International Library marketing award 2016). 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Europeana Food and Drink Engagement Event

Tags Ανοικτό Περιεχόμενο, Ανάπτυξη Κοινού, Δημιουργικές Βιομηχανίες, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 21.2.2016

Την Παρασκευή 26/2 η PostScriptum διοργάνωσε εκδήλωση, στο πλαίσιο διάδοσης του προγράμματος Europeana Food and Drink (EFD), στο μαγευτικό Κτήμα Οινότρια Γη Κώστα ΛαζαρίδηΣτη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε το πρόγραμμα αλλά και η ψηφιακή εφαρμογή Attica Wine Trail. Η εκδήλωση στόχο είχε να φέρει σε επαφή εκπροσώπους από το χώρο του πολιτισμού, των οινοπαραγωγών, του τουρισμού, των ΜΜΕ και της δημιουργικής βιομηχανίας με σκοπό την ανταλλαγή, την εκμάθηση και τη χρήση περιεχομένου για φαγητό και ποτό αλλά και τη δημιουργία διαλόγου σχετικά με τις προοπτικές και τις ενδεχόμενες συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν με αφορμή το πρόγραμμα.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Εφαρμογή εικονικής περιήγησης του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών

Tags Πολιτιστικός Τουρισμός, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 17.2.2016

Η εφαρμογή εικονικής περιήγησης στις εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών για κινητές συσκευές και ταμπλέτες είναι πλέον στον αέρα, διαθέσιμη στο Google Play και στο App Store US και App Store GR.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Πώς είναι τελικά το βιβλίο του μέλλοντος;

Tags Ανοικτό Περιεχόμενο, Ψηφιακές Δεξιότητες, Βιωσιμότητα, Δημιουργικές Βιομηχανίες
Ημερομηνία 10.2.2016

Πώς είναι τελικά το βιβλίο του μέλλοντος; Ποιοι ήταν οι νικητές στο HackTheBook και τι έπεται; Δείτε φωτογραφίες και ένα αντιπροσωπευτικό βίντεο που συνοψίζει όλη τη δημιουργική διαδικασία του HackTheBook και διαβάστε για τους συμμετέχοντες και τις ιδέες τους! Συγχαρητήρια σε όλους! 

photo © Athanasios Deligiannis

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Το PS Value Talks 2015 στο Ενημερωτικό Δελτίο ICOM

Tags Ψηφιακός Πολιτισμός, GLAM, Ψηφιακή Στρατηγική, Δημιουργικές Βιομηχανίες, Πολιτιστικός Τουρισμός, Βιωσιμότητα
Ημερομηνία 1.2.2016

Άρθρο για την επιστημονική διημερίδα PS Value Talks: Ψηφιακή Αειφορία - Νέες Προοπτικές για Μουσεία και Πολιτιστικούς Οργανισμούς δημοσιεύθηκε στο Τεύχος 12 του Ενημερωτικού Δελτίου του ICOM. Το κείμενο συνοψίζει τα πεπραγμένα της διημερίδας ανά θεματική, δίνοντας μία συνολική εικόνα του γόνιμου διαλόγου που πραγματοποιήθηκε. Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ενθαρρυντικά νέα για το Thesswiki από το ΚΘΒΕ

Tags Κοινότητες, Βικιπαίδεια, Πληθοπορισμός, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 20.1.2016

Ενθαρρυντικά νέα για το Thesswiki: το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος παρατήρησε αύξηση της λημματογράφησης στη Wikipedia με άρθρα σχετικά με αυτό, ύστερα από την πραγματοποίηση της δράσης του Thesswiki τον Σεπτέμβριο! Ο κ. Γιάννης Αναστασάκης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΚΘΒΕ, ευχαρίστησε επίσημα τους διοργανωτές της δράσης και κατέστησε σαφές ότι θα συνεχίσουν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε και θα την εμπλουτίσουν ακόμα περισσότερο με περαιτέρω εκπαιδευτικές δράσεις και συγγραφή λημμάτων. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Επιτυχής ολοκλήρωση του Thesswiki της Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ

Tags Βικιπαίδεια, Πολιτιστικός Τουρισμός, Ανοικτό Περιεχόμενο, Κοινότητες
Ημερομηνία 11.1.2016

Το Thesswiki έχει πλέον γίνει κομμάτι της πόλης και συνεχίζει να μεγαλώνει! Η δράση «Εργαστήριο λημματογράφησης Wikipedia: ένας λογοτεχνικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη» την οποία οργάνωσε η Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία. Η συγκεκριμένη δράση είχε στόχο τη συγγραφή λημμάτων που σχετίζονται με τους ποιητές και τους λογοτέχνες που συνδέονται με την πόλη της Θεσσαλονίκης (μέρη της πόλης που διαδραματίζονται μυθιστορήματα ή σημεία που σχετίζονται με τη ζωή των ποιητών και συγγραφέων), με τη συμμετοχή μελών ΔΕΠ και εθελοντών φοιτητών του Ιδρύματος. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ευχές για το 2016 από όλους μας στην PostScriptum!

Tags Christmas
Ημερομηνία 22.12.2015

Αναμένοντας το 2016… ευχόμαστε υγεία, έμπνευση και δημιουργία!

Dissension”, Tobias Rothe, Ολλανδία, Supreme Winner στο διαγωνισμό GIF IT UP 2015. Δημιουργική επανάχρηση υλικού της Europeana.

Το gif είναι διαθέσιμο υπό την άδεια CC-BY 3.0

Κατηγορία Απόψεις
Τίτλος

Πληθοπορισμός: αξιοποιώντας τη "σοφία του πλήθους"

Tags Ανάπτυξη Κοινού, Κοινότητες, Ψηφιακός Πολιτισμός
Ημερομηνία 21.12.2015

Υπάρχουν πολλοί τρόποι μέσω των οποίων το κοινό μπορεί να συσχετιστεί με την πολιτιστική κληρονομιά. Η ταχύτατη τεχνολογική εξέλιξη δημιούργησε ακόμα περισσότερους και ουσιαστικούς δίαυλους  επικοινωνίας μεταξύ του ενδιαφερόμενου κοινού και πολιτιστικών οργανισμών. Ένας από τους πιο συμμετοχικούς τρόπους επικοινωνίας και σύμπραξης πολιτιστικών οργανισμών και κοινού είναι ο πληθοπορισμός. Ως μία μεταμοντέρνα πρακτική, ο πληθοπορισμός ενθαρρύνει πολλαπλές ερμηνείες που αφορούν το πολιτιστικό περιεχόμενο και δημιουργεί μία ιδιαίτερη σχέση μεταξύ πολιτιστικών συλλογών και κοινού.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ενημερωθείτε για τα νέα του Europeana Food and Drink

Tags Ανοικτό Περιεχόμενο, Δημιουργικές Βιομηχανίες, Βιωσιμότητα, Ψηφιακός Πολιτισμός, Αλυσίδα Αξίας Δεδομένων
Ημερομηνία 17.12.2015

Διαβάστε το νέο newsletter του Europeana Food and Drink και ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις και τα νέα του προγράμματος, ανάμεσα στα οποία το συνέδριο που έλαβε χώρα στη Μάλτα τον Νοέμβριο, τις συλλογές που είναι live στη Europeana και πολλά άλλα! 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Το thesswiki συνεχίζεται και αποκτά νέους φίλους!

Tags Βικιπαίδεια, Πολιτιστικός Τουρισμός, Κοινότητες, Ανοικτό Περιεχόμενο
Ημερομηνία 3.12.2015

Η δράση του Thesswiki συνεχίζεται και τα λήμματα αυξάνονται συνεχώς ανοίγοντας τις πόρτες της Θεσσαλονίκης στον κόσμο μέσα από τη Βικιπαίδεια! Στο πλαίσιο αυτόη Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης θα διοργανώσει την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου του 2015 (09.00-16.00) τη δράση "Εργαστήριο λημματογράφησης Wikipedia: ένας λογοτεχνικός περίπατος στη Θεσσαλονίκη" στο πλαίσιο της φοιτητικής εβδομάδας. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ανοίξτε τη συλλογή σας και γίνετε μέλος της οικογένειας του Europeana Food and Drink

Tags Ψηφιακός Πολιτισμός, Ανάπτυξη Κοινού, Αλυσίδα Αξίας Δεδομένων, Ψηφιακή Στρατηγική
Ημερομηνία 22.11.2015

Το Europeana Food and Drink και η PostScriptum καλούν όλους τους πολιτιστικούς οργανισμούς με συλλογές σχετικές με τη γαστρονομική μας κληρονομιά να λάβουν μέρος: ελάτε στην παρέα μας και προσφέρετε περιεχόμενο αυξάνοντας έτσι την επισκεψιμότητα στις συλλογές σας και την αναγνωρισιμότητα του οργανισμού σας στην Ευρώπη και στον κόσμο! Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Hack the Book: Φτιάξε σήμερα το βιβλίο του μέλλοντος

Tags Ανοικτό Περιεχόμενο, Κοινότητες, Ψηφιακός Πολιτισμός, Δημιουργικές Βιομηχανίες
Ημερομηνία 10.11.2015

Στις 22, 23 και 24 Ιανουαρίου 2016 η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση διοργανώνει το HackTheBook και επανασχεδιάζει το βιβλίο πέρα από το βιβλίο, μαζί με καλλιτέχνες, designers, εκδότες, συγγραφείς, ποιητές, προγραμματιστές, καινοτόμους επιχειρηματίες και hackers, σε συνεργασία με το Europeana Space, το Goldsmiths – University of London, το Coventry University, το Αρχείο Καβάφη και την PostScriptum, με την υποστήριξη της ΕΕΛ/ΛΑΚ (Ελεύθερο Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα). Η δήλωση συμμετοχών άρχισε! 

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Λήξη προθεσμίας υποβολής βιογραφικών

Tags
Ημερομηνία 10.11.2015

Η προσφορά βιογραφικών για τις θέσεις Grants & funding expert και Product Manager ήταν αξιοσημείωτη και δυσκόλεψε το έργο της επιλογής. Η PostScriptum ευχαριστεί θερμά όλους τους υποψήφιους που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τις παραπάνω θέσεις εργασίας και ενημερώνει πως η προθεσμία υποβολής βιογραφικών έληξε. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Η PostScriptum διευρύνει την ομάδα της!

Tags
Ημερομηνία 29.10.2015

Η PostScriptum (PS), προσφέροντας ένα συναρπαστικό περιβάλλον εργασίας μέσα στην εξέχουσα “αγορά” του Πολιτισμού σε συνδυασμό με ένα ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών, αναζητά Grants & funding expert (για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση πατήστε εδώ) και Product Manager (για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση πατήστε εδώ).

Κατηγορία Απόψεις
Τίτλος

Ψηφιακός Πολιτιστικός Τουρισμός: Επαναπροσδιορίζοντας την εμπειρία του επισκέπτη σε πολιτιστικά αξιοθέατα, μουσεία και αρχιτεκτονικά μνημεία στην εποχή της διάχυτης πληροφόρησης

Tags Ψηφιακός Πολιτισμός, Πολιτιστικός Τουρισμός, Ψηφιακή Στρατηγική, Ανάπτυξη Κοινού
Ημερομηνία 26.10.2015

Παρότι δημοσιευμένο το 2011, το παρόν άρθρο σχολιάζει ένα επίκαιρο θέμα το οποίο αφορά στις σύγχρονες τεχνολογικές τάσεις και στη σχέση τους με την πολιτιστική κληρονομιά και τον τουρισμό. 

Το πρόσφατο φαινόμενο της ψηφιοποίησης πολιτιστικού αποθέματος διευρύνει τις δυνατότητες δραστηριοποίησης πολιτιστικών οργανισμών όπως μουσείων και αξιοθέατων σε σχέση με την αγορά του πολιτιστικού τουρισμού. 

Οι καταναλωτές/ επισκέπτες εξοικειώνονται με τη δυναμική της διάχυτης πληροφόρησης και αναζητούν νέου είδους προσωπικές και ολοκληρωμένες εμπειρίες -που ενσωματώνουν στάδια πριν και μετά της φυσικής επίσκεψης. Σε αυτές τις εμπειρίες ο επισκέπτης- καταναλωτής εμπλέκεται ενεργά μέσω της χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης και έξυπνων συσκευών κινητής τεχνολογίας (mobile technology). Τα μουσεία θεωρούνται ένα γόνιμο οικοσύστημα, που μπορεί να υποστηρίξει τέτοιου είδους εμπειρίες, προωθώντας την on-site  εξερεύνηση και ανακάλυψη μέσω ψηφιακών και φυσικών δράσεων. 

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Παρουσίαση του Έργου του ΕΕΤΕ "Η Τέχνη στην Κοινωνία"

Tags Ψηφιοποίηση/Τεκμηρίωση, Βικιπαίδεια, Χρηματοδότηση, Ανοικτό Περιεχόμενο
Ημερομηνία 20.10.2015

Tο Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών της Ελλάδας και η PostScriptum παρουσιάζουν τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου στις 10: 00 στην έδρα του Επιμελητηρίου στην Αθήνα (Βαλτετσίου 42, Εξάρχεια), το Έργο «Η Τέχνη στην Κοινωνία», το οποίο ολοκληρώθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ψηφιακή Σύγκλιση.

Κατηγορία Απόψεις
Τίτλος

Europeana White Paper: Καινοτομώντας με τον Ψηφιακό Πολιτισμό

Tags Europeana, Ανοικτό Περιεχόμενο, Ψηφιακός Πολιτισμός, Ψηφιακή Στρατηγική
Ημερομηνία 9.10.2015

Το White Paper της Europeana Foundation υπογραμμίζει τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης πολιτιστικού περιεχομένου ως στρατηγικό μέσο για βιώσιμη, ανοιχτή και έξυπνη ανάπτυξη και ενθαρρύνει τη δημιουργία και χρήση ψηφιακών εργαλείων στον Τουρισμό, στην Έρευνα, στην Εκπαίδευση και στις Δημιουργικές Βιομηχανίες.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Προβολή και Ανάδειξη των δραστηριοτήτων Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών - Ημερίδα Δημοσιότητας

Tags Ψηφιοποίηση/Τεκμηρίωση, Χρηματοδότηση, Πληθοπορισμός, Βικιπαίδεια
Ημερομηνία 5.10.2015

Η PostScriptum και το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών παρουσιάζουν τα αποτελέσματα του Έργου «Προβολή και ανάδειξη των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών μέσα από την χάραξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής» την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 12:00 στα γραφεία της Κεντρικής Υπηρεσίας του Κέντρου Δελφών στην Αθήνα,  Φρυνίχου 9, Πλάκα. Το έργο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ημερίδα δημοσιότητας για το Έργο "Ανοικτές Διαδικτυακές Πλατφόρμες Γραμμάτων και Τεχνών"

Tags Ψηφιοποίηση/Τεκμηρίωση, Χρηματοδότηση, Κοινότητες, Ανάπτυξη Κοινού
Ημερομηνία 30.9.2015

Η PostScriptum ολοκλήρωσε το Έργο "Ανοικτές Διαδικτυακές Πλατφόρμες Γραμμάτων και Τεχνών" για το Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης και τη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών-ΑΜΚΕ, το οποίο παρουσιάζεται την Πέμπτη, 1η Οκτωβρίου 2015, ώρα 10:00 π.μ. στην αίθουσα βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ωνάση (Αμαλίας 56, 105 58, Πλάκα). Κατεβάστε την πρόσκληση εδώ και δείτε εδώ το πρόγραμμα.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Το Thesswiki κορυφώνεται στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου

Tags Βικιπαίδεια, Πολιτιστικός Τουρισμός, Κοινότητες
Ημερομηνία 17.9.2015

Το ‪‎Thesswiki‬ κορυφώνεται με τη διοργάνωση Editathon στις 26 Σεπτεμβρίου και την πραγματοποίηση ξεναγήσεων σε επιλεγμένα μουσεία της πόλης στις 26 και 27 Σεπτεμβρίου. Πολίτες και φίλοι της πόλης από την Ελλάδα και το εξωτερικό θα συγκεντρώσουν να συγγράψουν λήμματα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης και θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε τέσσερα από τα μεγαλύτερα μουσεία της πόλης. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Νέα του Europeana Food and Drink Project

Tags Europeana, Κοινότητες
Ημερομηνία 14.9.2015

Το Europeana Food and Drink Project προχωρά και δίνει στο κοινό νέες ενδιαφέρουσες εφαρμογές και νέες προκλήσεις μέσα από τα Open Innovation Challgenges και ανοίγει τις πόρτες του σε νέους παρόχους περιεχομένου! Πάρτε μία γεύση από τα νέα του προγράμματος και δείτε την εξαιρετική δουλειά που κάνει η PostScriptum και 28 ακόμα εταίροι μέσα από το Newsletter που δημοσιεύθηκε. 

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Η Τέχνη στην Κοινωνία

Tags Ψηφιοποίηση/Τεκμηρίωση, Ψηφιακή Στρατηγική, Βικιπαίδεια, Ανάπτυξη Κοινού, Διαχείριση Συλλογής
Ημερομηνία 2.9.2015

Η Τέχνη στην Κοινωνία, ένα έργο της PostScriptum για το Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, το οποίο εξοπλίστηκε τόσο από πλευράς εσωτερικής υποδομής όσο και εξωστρέφειας με σύγχρονα συστήματα διαχείρισης, αξιοποίησης και προώθησης της συλλογής του.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ψηφιακή ανάδειξη του Ιδρύματος Γεώργιος Ζογγολόπουλος

Tags Ψηφιοποίηση/Τεκμηρίωση, Ψηφιακή Στρατηγική, Ανάπτυξη Κοινού, Βικιπαίδεια, Χρηματοδότηση
Ημερομηνία 3.8.2015

Η νέα ιστοσελίδα του Ιδρύματος Γεώργιος Ζογγολόπουλος είναι στον αέρα. Με πάνω από χίλια τεκμήρια στη συλλογή του το Ίδρυμα μας καλεί να ανακαλύψουμε το πολυσχιδές έργο του ακαταπόνητου Έλληνα καλλιτέχνη και της γυναίκας του Ελένης Πασχαλίδου, μέσα από πρωτότυπες διαδραστικές εφαρμογές

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ημερίδα Culture Hack στο Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Tags Ανοικτό Περιεχόμενο, Δημιουργικές Βιομηχανίες, Αλυσίδα Αξίας Δεδομένων, Πληθοπορισμός
Ημερομηνία 22.7.2015

Ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 20/7 Ημερίδα Culture Hack για το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης, μία καινοτόμος δράση που φέρνει τις κοινότητες του Μουσείου πιο κοντά του. 

Κατηγορία Απόψεις
Τίτλος

Η Δημιουργική Επανάχρηση, το Ανοικτό Περιεχόμενο και ο Πολιτιστικός Τομέας: Μία σύντομη ιστορία

Tags Ανοικτό Περιεχόμενο, Δημιουργικές Βιομηχανίες, Βιωσιμότητα
Ημερομηνία 1.7.2015

Τα ανοικτά πολιτιστικά δεδομένα και η επαναχρησιμοποίηση του περιεχομένου δίνουν μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για όσους ασχολούνται με την ανάπτυξη εφαρμογών για καινοτόμες ιδέες για το κοινωνικό ή "δημιουργικό" καλό, ενώ παράλληλα προσανατολίζονται προς μία οικονομική βιωσιμότητα και δημιουργία θέσεων εργασίας στον πολιτιστικό τομέα. Διαβάστε ένα ενδιαφέρον άρθρο για το Ανοικτό Περιεχόμενο και την Επανάχρησή του στον Πολιτιστικό Τομέα από τον Maarten Brinkerink του Netherlands Institute for Sound and Vision, ενός από τους εταίρους του Europeana Space, στο οποίο συμμετέχει και η PostScriptum.

 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Η Εθνική Πινακοθήκη στο Google Art Project

Tags Ανάπτυξη Κοινού, Διαχείριση Συλλογής
Ημερομηνία 11.6.2015

Η Εθνική Πινακοθήκη βρίσκεται ανάμεσα στο πρώτα μουσεία της Ελλάδας τα οποία συνεργάζονται με το Google Cultural Institute και διαθέτουν τις συλλογές τους στο διαδίκτυο μέσω του Google Art Project. Το Google Art Project δίνει τη δυνατότητα σε επισκέπτες ν’ ανακαλύψουν μέρος της μόνιμης συλλογής του μουσείου διαδικτυακά και σε υψηλή ανάλυση καθιστώντας προσβάσιμη στο παγκόσμιο κοινό.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ημερίδα για το Έργο του «Ψηφιοποίηση και Ανάδειξη Πολιτιστικού Αποθέματος του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα»

Tags Ψηφιακή Στρατηγική, Ανάπτυξη Κοινού
Ημερομηνία 5.6.2015

Στις 10 Ιουνίου και ώρα 11:00 θα πραγματοποιηθεί στη φοιτητική εστία του Ιδρύματος Τοσίτσα στην Κηφισιά η Ημερίδα για το Έργο «Ψηφιοποίηση και Ανάδειξη Πολιτιστικού Αποθέματος του Ιδρύματος Βαρώνου Μιχαήλ Τοσίτσα».

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Πρακτικό Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της PostScriptum

Tags PostScriptum
Ημερομηνία 4.6.2015

Πρακτικό Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των εταίρων της εταιρίας με επωνυμία POSTSCRIPTUM ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Ε.Π.Ε

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Ολοκλήρωση της διημερίδας PS Value Talks: Ψηφιακή Αειφορία / Νέες προοπτικές για Μουσεία και Πολιτιστικούς Οργανισμούς

Tags GLAM, Ψηφιακή Στρατηγική, Αλυσίδα Αξίας Δεδομένων, Ψηφιακές Δεξιότητες
Ημερομηνία 25.5.2015

Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η διημερίδα PS Value Talks: Ψηφιακή Αειφορία / Νέες προοπτικές για Μουσεία και Πολιτιστικούς Οργανισμούς που διοργάνωσε η PostScriptum σε συνεργασία με τον Κόμβο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας INNOVATHENS και την Εταιρία Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα (ΕΕΛ/ΛΑΚ).

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Τελετή Βράβευσης για τη δράση «Μαραθώνιος Βικιπαίδειας για την 25η Μαρτίου με επίκεντρο το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο»

Tags Βικιπαίδεια, Κοινότητες, Ανοικτό Περιεχόμενο, Πληθοπορισμός
Ημερομηνία 18.5.2015

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την τελετή βράβευσης του Μαραθωνίου Βικιπαίδειας για την 25η Μαρτίου που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής (Πλ. Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα 10561) τη Δευτέρα 18 Μαΐου στις 12:00, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Μουσείων. Στη διάρκεια της τελετής θα γίνει απολογισμός της δράσης και θα βραβευτούν οι νικητές παρόντων των διοργανωτών και του Υπουργείου Παιδείας.

Κατηγορία Απόψεις
Τίτλος

«Τα μουσεία στη ζωή των Ελλήνων», Καθημερινή

Tags Ψηφιακή Στρατηγική, Ανάπτυξη Κοινού
Ημερομηνία 17.5.2015

Ένα ενδιαφέρον άρθρο δημοσιεύτηκε πρόσφατα στην εφημερίδα Καθημερινή με τίτλο «Τα μουσεία στη ζωή των Ελλήνων». Η Μάρλεν Μούλιου, λέκτορας Μουσειολογίας στο ΕΚΠΑ, επιχειρεί να καταγράψει τις σχέσεις των πολιτών με τα μουσεία μέσα από εμπειρικά δεδομένα. Ένα μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δείγμα της σχετικής έρευνας παρουσιάστηκε στο 10ο Επιστημονικό Συμπόσιο του Πανεπιστημίου Αθηνών (Τομέας Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης).

Κατηγορία Απόψεις
Τίτλος

Προς μια ολοκληρωμένη προσέγγιση για την πολιτιστική κληρονομιά για την Ευρώπη

Tags Βιωσιμότητα, Χρηματοδότηση
Ημερομηνία 12.5.2015

Η ομάδα εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. για την Πολιτιστική Κληρονομιά δημοσίευσε νέα έκθεση με συστάσεις για δράσεις έρευνας και καινοτομίας σχετικές με τη συνεισφορά της πολιτιστικής κληρονομιάς στην κατεύθυνση της έξυπνης και βιώσιμης ανάπτυξης.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Μαραθώνιος Βικιπαίδειας για την Ελληνική Μόδα και τις Ελληνικές Τοπικές Ενδυμασίες

Tags Βικιπαίδεια, Ανοικτό Περιεχόμενο, Δημιουργικές Βιομηχανίες, Πληθοπορισμός
Ημερομηνία 26.1.2015

Το  Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα σε συνεργασία με την PostScriptum διοργανώνει τη δράση «Μαραθώνιος Βικιπαίδειας για την Ελληνική Μόδα και τις Ελληνικές Τοπικές Ενδυμασίες με επίκεντρο το Πελοποννησιακό Λαογραφικό Ίδρυμα (ΠΛΙ)» στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Europeana Fashion

Κατηγορία Απόψεις
Τίτλος

Νέο Σχέδιο Εργασίας για τον Πολιτισμό (2015-2018)

Tags Χρηματοδότηση, Ψηφιακές Δεξιότητες, Ανάπτυξη Κοινού, Βιωσιμότητα, Πολιτιστικός Τουρισμός, Δημιουργικές Βιομηχανίες
Ημερομηνία 25.11.2014

Εγκρίθηκε το νέο τετραετές σχέδιο εργασίας για τον πολιτισμό, το στρατηγικό κείμενο που επαναπροσδιορίζει την ευρωπαϊκή πολιτική και καθορίζει συγκεκριμένες προτεραιότητες για ευρωπαϊκή συνεργασία και χρηματοδότηση στην Ε.Ε. στον τομέα του πολιτισμού.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Προβολή και ανάδειξη των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών μέσα από την χάραξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής

Tags Ψηφιακή Στρατηγική, Διαχείριση Συλλογής, Ανάπτυξη Κοινού, Βικιπαίδεια, Χρηματοδότηση
Ημερομηνία 18.11.2014

Το Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών υλοποιεί, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ψηφιακή Σύγκλιση» ΕΣΠΑ 2007-2013, το έργο «Προβολή και ανάδειξη των δραστηριοτήτων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών μέσα από την χάραξη μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής στρατηγικής». Το έργο ανέλαβε ύστερα από ανοικτό διαγωνισμό η εταιρία PostScriptum.

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Έναρξη του Έργου «Νους Υγιής εν σώματι υγιεί στην ψηφιακή εποχή»

Tags Ψηφιακή Στρατηγική, Διαχείριση Συλλογής, Ανάπτυξη Κοινού, Βικιπαίδεια, Χρηματοδότηση
Ημερομηνία 26.9.2014

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε σε συνεργασία με την PostScriptum την υλοποίηση του έργου  «Νους Υγιής εν σώματι υγιεί στην ψηφιακή εποχή». 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Europeana Food and Drink

Tags Europeana, Ανοικτό Περιεχόμενο
Ημερομηνία 16.8.2014

Το πρόγραμμα EuropeanaFoodandDrink είναι ένα ερευνητικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος  CIPICT Policy Support Programme (ICTPSP) και αποσκοπεί στην προώθηση της ευρύτερης περαιτέρω χρήσης των ψηφιακών πόρων που διατίθενται μέσω της Europeana

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Αναζήτηση συνεργασίας με Wikipedian in residence

Tags Βικιπαίδεια, Κοινότητες
Ημερομηνία 10.3.2014

Το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο αναζητά Wikipedians in residence για το έργο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο. Εικονικές Εκθέσεις και Εκπαιδευτικές Εφαρμογές για τη Νεότερη Ελληνική Ιστορία, οι οποίοι θα βοηθήσουν στην προσπάθεια συντονισμού σχετικά με τη διαδικασία συγγραφής και επεξεργασίας λημμάτων στη Wikipedia. Αμοιβή ικανοποιητική. 

Κατηγορία Νέα
Τίτλος

Expert Room 2014

Tags PostScriptum
Ημερομηνία 24.1.2014

H PostScriptum έχει τη χαρά να ανακοινώσει την έναρξη ενός κύκλου ενημερωτικών συναντήσεων για το 2014 με την ονομασία Expert Room. Δύο φορές το μήνα ένας Expert από το δίκτυό μας μοιράζεται τις γνώσεις του μαζί μας με σκοπό να μας εμπνεύσει, να μας δώσει νέες ιδέες και να γίνουμε ακόμη καλύτεροι.